20 år

Idag är det 20 år sen jag träffade min karl. 1989 sommarjobbade jag, nyss fyllda17,  på affären där den då 19 åriga ynglingen fått jobb direkt efter avslutat militärtjänstgörning. Och jag blev kär. Men trots att jag jobbade där från den 11 juni det året så hade det inte blivit nåt mellan oss när jag skulle sluta – i  juli – för att åka och spela Gothia Cup i Göteborg. Men eftersom jag blev tillfrågad om jag inte kunde jobba ett par veckor till, efter jag kommit hem, fick vi en chans till att göra nåt åt saken.

Första dagen, efter Göteborg, hade han ledig dag. Jag satt i kassan till klockan 19 den kvällen. Och vid  sextiden kom han in i affären för att köpa godis och dricka. Och det var ganska uppenbart att han egentligen kom in för att prata och ”visa vem jag var” för sin kompis.

Sen rullade det på. Och fredagen den 4 augusti var vi ut första gången tillsammans. Det var tivoli på ”stan” och vi var självklart där och åkte karuseller, dansade och träffade folk. Och blev tillsammans.

Det är idag tjugo år sedan. 20 år. Det är helt sjukt. Jag känner mig verkligen inte tillräckligt gammal för att ha hunnit vara med någon i mer än halva mitt liv. Men så är det – och jag har haft förbaskat roliga 20 år.

Så ikväll firar vi med god mat och god dryck. Tur jag har semester igen imorgon. 🙂

Om tio dagar firar vi om vi varit gifta i 10 år. Men just ikväll, den 4 augusti,. firar vi 20.

9 kommentarer

 1. Cia

  Oj jo M och jag träffades för 10 år sedan, Men datum har jag ingen som helst koll på 😉 Hösten 1999 var det i alla fall.

 2. Malin

  Grattis på eran dag!!!Ha det riktigt mysigt!

 3. T H E R R E fotoblogg

  Ååååh, vad gulligt! 🙂 Vår ”romantiska” historia är att vi träffades på fest/gemensamma bekanta 😛

 4. Åsa.S

  Ja herre gud vad tiden går…

  GRATTIS!!!

 5. Lillemor

  Stort GRATTIS 😆

  Jag och min T har bara varit ihop i 34 år, gifta i 27……………….jag brukar säga att man tillhör en säregen art att man ännu har samma kärlek för det är inte många i vår bekantskap som har hållt ihop så länge, de byter och byter 😯

 6. Cia

  Angående Stockholm. Ms svar var hur många timmar har vi på oss? 🙂

 7. Malin

  Säger grattis!

 8. ejmis

  Grattis!! =)

 9. trollmor

  GRATTIS !!! Det är väl verkligen något att fira. Vi har kämpat i tjugonio år nu i sommar. Det har varit ganska lättkämpade år faktiskt.
  Bröllopsdag den 14 augusti, det har vi med i år blir det ,få se nu 27 år … de kan inte vara möjligt. För det mesta glömmer vi bort den..ha ha. När det blir 30 år ska vi fira ordentligt har vi bestämt.
  Må så gott
  kram ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑