25,34 km!

jogging

 

Här står jag redo att utmana mig själv. Strax efter denna bild är tagen ger jag mig av med målet att fixa 25 km jogging.  Från Lilla Gula Huset och hem till lägenheten.

Så långt hade jag – innan idag – aldrig sprungit.

Nu har jag det! 🙂 För det gick ju… ganska bra också… Jag hade ju som ett litet mål att komma en halvmara – 21 km – i sommar.

25,34 km loggade Run Keeper sträckan. Och jag kom i mål – på inte allra bästa tiden… 2.33. Hade ju gärna sett att den tiden var 10 minuter kortare – men som sagt.. jag hade aldrig sprungit så här långt och visste inte riktigt hur jag skulle lägga upp det hela, jag lyssnade bara på ljudbok (ingen tempohöjande hårdrock)  och dessutom hade jag motvind hela vägen… Gahhh!!!

Tittar man på snitt-tiden per kilometer så ligger jag första milen stadigt på 5:30 – 5:50. Helt Ok. Men Efter tolv kilometer sackade jag tydligen… då började jag klocka in på 6 minuter per km. Vid 20 km hade jag sämsta km-tiden: 6:31 🙁  Och då var jag också jättetrött.

Som tur är hämtade jag upp lite, men jag kom ändå inte under 2,5 timme.

Lite surt – fast jag är ändå nöjd. Och lite stolt. Jag gjorde det ju.

Till ett pris av  blåsor under tårna på vänster tå och en kropp som just nu känns som om nån kört genom en mangel. Och jag tror att jag kommer få två blåa stortånaglar… 

Men det var det värt… jag gör säkert om det nästa sommar. Kanske jag springer åt andra hållet då…. Mot Lilla Gula Huset.

5 kommentarer

 1. lillsyrran

  Bra jobbat!!! Jag är imponerad. 😀
  Skulle rent mentalt inte fixa det. Såååå enformigt.
  (Själv körde jag tvåminuters-intervaller idag. Det är mer i min smak och kräver inte samma uthållighet.)

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  WIIIIE! Bra jobbat, härligt! Önskar jag hade förutsättningarna att göra det samma… Men förkylning och ryggen säger stopp just nu, men kanske senare i höst om inte snön kommer så tidigt… KRAM

 3. Camilla

  Du är ju gryyyym! Jag har fått börja om helt från början nu med typ 7.30 min/km och då pratar vi ändå bara 2-3 km. Nej, kroppen pallar inte än. Tyvärr. Får helt enkelt ta nya tag till våren.

 4. Pernilla

  Ja jisses! Härnäst jag stolt över mig själv som också tar 25 men med ett komma i mellan siffrorna. Host, host!!
  Jag är bra på mycket annat…..
  /P

 5. Erica AKA Tomtens Dotter

  Wow! Imponerande!
  Vilken jädra järnvilja du måste ha.
  Grattis (eller vad man nu säger…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑