Vaknade en stund efter åtta. Då var redan son med flickvän i farten. Samt vår övernattande gäst. Sonen åkte på sista jobbturen i fortet för den här säsongen. Flickvännen tog bussen till Luleå. Vi åt frukost tillsammans med sista gästen.
När hon också åkt började jag koka äppelmarmelad.
Men smak av vanilj samt salt karamell. Och den blev så god så vi bestämde direkt för att göra en omgång till. Efter vi införskaffat en till vaniljstång.
Den fixades på hemväg från promenaden.
Snabb lunch. Sen en till omgång äppelmarmelad.
Och medan den svalnade gick vi ut igen. Fast nu stannade vi på gården. Superskönt ute. Sol och tempen orkade upp till +19⁰.
Vi monterade ned studsmattan. Pusslade in den i röda boden samtidigt som vi ställde vintersaker mer tillgängligt (utan att ta fram dom).
Plockade bort blommor som började se tråkiga ut. Och klippte ned pellisarna och trängde ihop dom inför den kommande vinterförvaringen.
Plockade mer äpplen och tömde krukor på jord.
Sen middag. Det fick bli kyckling och ris. Med en liten förrätt bestående av rester från gårdagens charkbricka.
Sonen var på avslutningsmiddag med fortetkollegor. Så medan vi väntade hem honom diskade vi samt packade allt utom kylvaror.
Han dök upp vid 20-tiden och eftersom vi hade fixat det mesta kunde vi sticka direkt.
Gigantisk måne mitt över E4an på hemväg. Tyvärr skitbild. Fotat från bilen. Utan riktig kamera!
Hemma packade vi bara upp. Sen bums in i duschen. Och sist en kopp te.
Otroligt rolig och intensiv helg. Och nu är den dessvärre slut.
Har du något recept på din äppelmarmelad ?Har massor av äpplen har kokat äppelmos, gjort paj, torkat äppelringar och nu är fantasin slut.🙂
Det här receptet använde jag: https://baraenkakatill.se/appelmarmelad-salt-karamell-vanilj/