Akryltavla

Den här tavlan – med krigarmotiv – får maken i födelsedagspresent av bus när jobb och skola är slut för dagen.

Bus går genom olika perioder i sin utveckling där han fullkomligen snöar in på olika områden. Det har varit sjörövare, vatten, pyramider, pengar, osv… just nu är det KRIG och helst Andra Världskriget.  Vilket förklarar val av motiv.

Nåja, hur som helst.. det var hans första försök att måla på duk och med Akrylfärger. För att få lite färg på duken/bakgrunden  så guldsprayade vi den först och sen fick han gå lös med penslarna. Vilket inte var helt enkelt. Han ville ju ha dit alla detaljer han gör när han använder penna och/eller tusch. Vilket innebar att han målade med penslarna på samma sätt – konturer först och färg sen. Men det gick ju rätt bra det med.

Bilden föreställer: En stridsvagn och två krigarsoldater; En svartkrigare och en med kamouflagekläder. Den ena har en k-pist och den andra ett vapen man kan skjuta atombomber med.  Den runda monsteret har en dödskalle på magen. I bakgrunden brinner ett bombat hus och dom röda och blå rektanglarna är tunnor med bensin som exploderar om man skjuter dom. I luften faller bomber och fåglarna flyr. En fågel har gömt sig bakom månen – som förövrigt är arg över att dom krigar på jorden!

(undra vilken vägg som lämpar sig för krigsmotiv?)

1 kommentar

  1. Åsa

    Vad duktig han är! 😛 Man ser ju vem han fått talangen av!

    Ha en fin torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑