Altanbygge

Altanen på Lilla Gula Huset har inte varit någon skönhet direkt. Och dessutom var den i oerhörd dåligt skick. Kolla bara bilderna ovan.

En av anledningarna att den var så uppruttnad är att dom som ägde huset före oss byggde altanen av icke tryckinpregnerad virke. Dessutom la dom brädorna tätt-i-tätt och målade dom. Detta innebar att allt vatten låg kvar på altanen, utan möjlighet att rinna ned. Och självklart har brädorna ruttnat.

I helgen har vi haft proffshjälp med att börja med en ny altan – min pappa. I går revs den gamla altanen ned och den nya började sättas upp.

Vi trodde att vi bara skulle bli av med den gamla altanen under gårdagen. Men det hanns betydligt mer än så. Faktum är att vi har en helt fungerande altan redan. Det är egentligen bara räcket som saknas. Och trapporna på vardera sida av altanen.

Dock har jag ingen bild på hur det ser ut nu, eftersom det började snöa i går eftermiddag. Och det snöar fortfarande!!! Så för att jag och maken ska kunna skruva i de sista golvskruvarna kommer bli tvingade att SKOTTA altanen.

3 kommentarer

 1. Sofie

  Oh, kommer bli en snygg altan.
  Inte illa när man har proffsen nära till hands 🙂
  Ser fram emot mer bilder!

 2. Therese

  håller med sofie, ska bli spännande att sehur det blir!

 3. Cia

  Hua, snö… Jag har sett hav av tussisar idag. Men hade ingen kamera med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑