Årets första utefika – och en härlig helg

utefika

I dag har vi tagit årets första utefika. Det var visserligen ingen sol – men väl tre plusgrader och nästan ingen vind. Det var jätteskönt ute vid brasan. Nyköpt kaffe med smak av jordgubb och choklad passade utmärkt som premiärdryck på 2014-års första utomhusfika. 🙂

I övrigt har vi sysslat med lite blandade aktiviteter under helgen.

I fredags åt vi Paella och tog det allmänt lugnt. Maken var lite småkrasslig så vi kurerade honom (och oss andra) med lite Wirre. Det funkade rätt skapligt för dagen efter, på Lördag, var orken hos honom tillräckligt för att vi kunde dra till Luleå och provköra svärmors ”nya” bild – en Toyota Rav4. Självklart passade vi på att gå och käka god lunch samt shoppa lite. För min del blev det bara några spel till mitt DS, lite nyttoprylar och en sats Rosevin som vi ska dra igång tillverkningen av om några veckor. Men jag köpte även ny vinterjacka till vintern 2014/2015 åt ungen – svart och turkos – samt en vårjacka åt samma herre, i Collegiestil. Den var dock trasig så den måste vi och byta vid tillfälle. SUCK!

Ungen hann hälsa på sin bästa vän en sväng och innan vi drivade hem svängde vi förbi Ica Kvantum och handlade gomiddag:

musslor

Det blev två kilo färska blåmusslor – som maken grillade som hastigast och som sedan serverades med två sorters kryddsmör: ett med vitlök och lime och ett med vitlök, chili och persilja. En mastig sallad och gott bröd räckte bra till att komplettera måltiden med.

Och sen blev det mello – såklart.

Idag var maken än piggare så det blev prommis, snöskottning och utefika då. Och hemma har jag plockat fram pellisarna och hoppas att dom överlevt vintern.

I morgon är det måndag – och det lär bli en hektiskt vecka. På fredag och lördag är det BARNMÄSSA. Jag har sett programmet (som blir officiellt till veckan) och jag vet att jag spelar tre gånger på fredag och två på lördag. 🙂

Bara att hoppas att min onda vänsterarm är bra tills dess (varför den är ond har jag ingen som helst susning om – det bara kom inatt!!!)

3 kommentarer

 1. lillkakan

  Å vilken härlig helg ni haft!
  Vi ska inte klaga vi heller! lilleman är tillbaka =0)
  Ja som du såg har maken å lilleman åkt skidor =0) man blir rätt sugen…men det e bara att vänta…. det e ju bara 2 månader kvar snart! =0)

 2. Pernilla

  Jag hade problem med en handled för två veckor sen. Hade inte gjort något. Förutom att jobba, så klart och visst kan jag överbelasta handleden där. Men,( det var ju inte det jag skulle skriva om!) jag kan rekommendera VoltarenT kapslar. Blev nästan bra på några dagar. Men jag har för mig att du inte vill ta tabletter va?
  /P

  Svar: Tack för tipset.. det är i och för sig mycket bättre idag… jag har inte nåt emot tabletter – när dom behövs. Men jag klarar mig gärna utan – om det går.

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Vilken toppen helg! Utevistelse, shopping och go mat 😀 Aldrig fel, synd bara på jackan som var trasig, så drygt att behöva byta. KRAMIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑