Betong

När vi  under helgen som var fick igen hålet i golvet i det jättefula rummet så blev det över betong. Och då gjorde jag och bus en tavla. Vi i den bemärkelsen att jag öste/slätade ut betong i en rostfri form med gladpack i botten, bus tryckte sina händer och jag skrev dit årtal.

När vi åkte hem på söndagkväll hade den brunnit ihop tillräckligt för att lyfta upp. Nu ligger den på altanen bredvid några blomkrukor. Och händerna kan bli små, små badpölar åt pippifåglar – om dom vill.

(för avtrycken är nedtryckta, även om det här på bilden ser ut som att dom är uppåtstående. Märkligt foto fenomen det blev)

4 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Ganska sött fågelbad. 🙂

 2. soffie

  men å va fint det blev:)

 3. Eva i Aten

  Har alltid tänkt att jag skulle göra något kul med betong, men det har inte blivit av ännu. Har köpt en bok t.o.m med olika idéer.
  Det blev verkligen fint! Och konstigt att det ser precis ut som om handavtrycken är uppåtstående! Tog du med eller utan blixt?

 4. Katarina

  Vilket fint handavtryck! Tryckte du direkt i betongen med händerna? Hur länge höll ni händerna i betongen? Jag har funderat på att göra avtryck på mina barn, men hade tänkt göra en mall i lera först, men det där verkar enklare.
  Maila mig gärna och berätta hur ni gjorde.
  Med vänlig hälsning,
  Katarina

  PROVADE MAILA DIG MEN DET FUNKADE INTE SÅ JAG FÅR SVARA HÄR: Oj vilken fråga. Ska man minnas ur man gjorde saker för ett år sen! Haha…… Men jag vet att vi hade i alla fall ganska hårt betong som vi la upp på en bricka/rostfri form vi satt plastfolie på först. Sedan fick han trycka händerna. Men hur länge han höll vet jag inte… Jag tror det liksom kändes på nåt vis. Flyter dom inte ihop är det bara lyfta. Och eftersom betongen var så pass hård gick det även rista årtal i den sedan utan att det flöt ihop. Men jag vill minnas att just vid årtalsskrivande (och kanske även vid handavtrycken) så tog jag upp vatten som pressades fram med hushållspapper. Men säker är jag inte.

  Sen få det ju inte “brinna ihop” för fort så vi sprayade vatten på den lite då och då eftersom detta var en VARM dag.

  Vi gjorde av överbliven betong så det spelade liksom ingen roll om det fungerade eller inte… Men den höll. Och har överlevt vintern också.

  Men gör du mall i lera först får du ju handavtrycket utåtstående. Det skulle ju bli coolt. Här blir dom ju som en grop. På samma sätt som jag fick göra på ”lekis” när jag var liten – fast då i gips på en papptallrik.

  Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑