Blåsigt värre

Vaknade 9.15strömlösa. Det hade visst åskat.  Nåt vi inte märkt av. Elen var snabbt åter och frukosten kunde fixas – på vanligt vis.

Ute regnade det. Och blåste. Så vi började montera ned konsolhylla och krokar i sovrummet…. förändring på G.

Hämtlunch

Det hade blåst ner några äpplen ur äppelträdet. Alltså var det läge för att ta reda på frukten.  Plockade några till….

… och sen blev det äppelkaka. Och kaffegäster.

Smörj en form. Skiva äpplen. Lägg äpplena i formen. Blanda hälften mannagryn och socker (låt gärna en del av sockret vara råsocker) och massor med kanel. Till 6 fullstora äpplen går det åt 3 dl grynblandning (alltså typ 1,5 dl mannagryn och 1,5 dl socker + kanel). Häll över äpplena. Hyvla över smör. Mycket. In i ugnen  i 225 grader tills det är knäckigt… kanske 25 minuter. Låt gärna halvsvalna  innan servering…. med vaniljvisp.

Vinden ökade. Elen gick igen… och kom åter..

När kaffefolket for började vi montera

Och sen blev det jättebra:

Det blev annorlunda placering/ledd/möblering än vi tänkte från början… och nu måste vi flytta sänglamporna eftersom dom inte är mitt över sängen längre. 

Men det blev såååå bra.

 Innan hade vi en konsolhylla för dator och skrivare i hörnet. Men den sattes dit innan hela huset var uppkopplat. Såhär:

Nu är det dåligt utnyttjad yta eftersom datorn aldrig står där (och skrivaren varit utan bläck sen 2012) och dagens förändring blev kanon:

Som tur är avtog blåsten något innan vår  (galet) sena middag. Klockan 21 serverades grillad torskrygg med romsås, färsk choritzo, ugnstekt färskpotatis, vitlöksfräst sparris och grönsaker.

I morgon har vi hundra ton nedblåst barr att ta hand om.

2 kommentarer

  1. Pernilla

    Har aldrig provat äpplen med mannagryn. Spännande! Annars har jag ett liknande recept med att hyvla över smör. Himla smidigt och snabbt. Problemet är att hag inte har några äpplen. Ska försöka tigga åt mig några hos någon jag känner.
    /P

  2. Therese

    Det blev ju toppen bra!!! Här funderar jag på en ny större byrå till Lurans rum, får se om det blir en tur till Ikea framöver…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑