Bortappat: en tiger

tiger

Bus tappade bort sin älskade tiger idag – på IKEA. *fasa* (vilket ju i och för sig hänt förr, men det är lika hemskt varje gång…)

– Jag hade nog för mycket att hålla reda på, tyckte han när vi upptäckte att tiger var borta i samband med att vi åt en fyrakronors korv innan vi skulle åka hem. Han hade nämligen en nyinförskaffad groda att ha ordning på. Förutom tiger…

Jag tog en vända genom varuhuset – baklänges – för att eventuellt finna denna mycket viktiga och högt älskade ägodel, utan resultat. Svärmor var och kollade på hittegodsavdelningen, men där hade dom inte fått in nåt. Än. Dom bad oss ringa imorgon

– Måste jag sova utan tiger inatt? sa en tapper bus, med lätt darr på rösten.  Utan att börja gråta eller gnälla. Han visste mycket väl med sig att vi sagt att det är HAN som ansvarar för att ha ordning på tiger och HAN som ser till att tiger är med hem om han ska följa med på ställen vi besöker. Som affärer.

Till saken hör att vi äger 4 eller 5 likadana tigrar. Alla mer eller mindre nötta. Bus vet bara om en. Han har misstänkt att det finns fler, men har aldrig riktigt förstått sambandet över hur en smutsig tiger plötsligt en kväll kan vara härligt vit och ren och lukta gott… Så jag tänkte att  nu får vi får ta fram en ny tiger ikväll.. avslöja vår ”bluff”.

Fast samtidigt är bus så överemaptisk så han skulle säkert ligga vaken hela natten och fundera över hur ”andra tiger” hade det på IKEA. Och så skulle han gråta en skvätt över att den tigern kände sig ensam i mörkret. Alltså körde vi en ny ”bluff.”

Vi sa:

– Säkert ligger tiger bland allt vi handlat. Vi har ju köpt så mycket saker att vi inte kan söka genom allt här på IKEA. Du  har säkert lagt tiger i vagnen när du skulle kolla på några saker och sen har han blivit nedpackad i någon av kassarna.

Det köpte bus.

När jag parkerat bilen i garaget hemma ringde jag in till maken och bad honom slänga ut en annan tiger över balkongen. Den tigern tryckte jag sedan ned i  en av kassarna och en stund senare ”hittade” bus själv sin tiger.

Överlycklig!

Genast bäddade han ned tiger i sängen och sa:

– Han var lite kall efter att ha åkt i bagaget. Han fick lägga sig under täcket.

Svärmor ska ändå ringa IKEA imorgon och kolla om dom hittat den borttappade älsklingen. Men nu klarar vi ju oss.

Skönt!

8 kommentarer

 1. Malin

  Oj vilken jobbig händelse för bus… Det är ju bra att de är lättlurade! 🙂

 2. Ulrika

  Fiffigt att ni har flera. Önskar vi varit så smarta med sonens gosekudde som nu är ett minne blott. Stoppningen är räddad men den blir aldrig vad den varit 🙁

 3. Åsa.S

  Hahaha, jag kom att tänka på en kompis till mej…
  Hon hade en hamster när hon var liten. En kväll ”svimmade” han. Fast nästa kväll var han vaken igen, fast då var han mycket ljusare!
  Haha, tog henne ända till vuxen ålder att fatta hur det gick till…
  Hoppas Tiger 1 kommer åter ändå, så de inte tar slut!

 4. T H E R R E fotoblogg

  Haha, smart tänkt 😉

 5. Jennie

  Lite avundsjuk på Tiger som får spendera natten i ett tomt IKEA varuhus, rena drömmen! 😉

 6. Petra

  Smart!

 7. Ida

  Vilken underbar historia! Sonen här har också en tiger, av annan modell dock. Vi har två som byts av.

 8. Cia

  Jag har min älskade nalle på vinden nu mer. Den försvann ju när jag var liten. My6cket traumatiskt och mina föräldrar hade inte fler. Den hade nästan tvättförbud också för jag ville inte att den skulle råka illa ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑