Bröllopsdag

brudparet 99

Idag firar vi bröllopsdag. Ingen jämn sådan. Snarare grymt ojämn. Nio år har vi varit gifta idag. (Vi gifte oss när vi varit tillsammans i tio år!) Men vad sjutton. Alla möjligheter att fira ska man ta vara på. Alltså firar vi även ojämna bemärkelser och andra konstigheter. Haha…

(Skrev ju för tio dagar sen att vi firade 19 år tillsammans.. den 4/8. Klart vi firade då också! )

Själva bröllopet var mycket lyckat. Mamma hade sytt min klänning som hade ett långt släp. (Och Cia – du som är skofetishist … kolla skorna som sticker fram under klänningen. Dom var (är) 12 cm höga. Och skitsköna! – Jag använder dom fortfarande ibland)

Vi gifte oss en lördag med strålande sol. I kyrkan. Och med bara släkt och vänner. Ingen stor tillställning. Vi var 38 personer på middagen efteråt, tror jag. En sommarbuffe som min mamma och svärmor stod för. Och till det massor med vin. Och fri sprit! 🙂 (Kanske en av anledningarna till att det blev så lyckat! 🙄 )

Det enda som skuggade solen, denna lördag för 9 år sen, var att fotografen GLÖMDE BORT OSS. Jepp – det är sant. Han missade att vi skulle fota oss. Ändå hade jag dubbelkollat tiden bara ett par veckor tidigare. Det hjälpte inte hur mycket vi ryckte i dörren eller hur många gånger vi ringde hem till honom eller hans dotter. Vi fick inte tag i honom. Och än mindre dök han upp. Så alla foton som togs denna dag togs av släkt och vänner. Dom foton vi sedan förstorade och tog ut bilder till tackkort och tidningen togs med min egen kamera – som makens morbror fick åka hem till oss och hämta. Jag ringde och bad honom hämta rubbet: Kamera, objektiv, blixt, stativ, och sa:
– Du måste agera bröllopsfotograf efter vigseln. Vi tar bilderna ute på kyrkbacken.
Och det gjorde han. Vi fick många jättefina bilder. Och alla gäster fotade också så vi fick jättemånga bilder i slutändan. Haha.. och BILLIGT blev det! 😉

Dagen efter – alltså en söndag – ringde fotografen och undrade var vi var???? Jösses. Vem gifter sig en söndag????

Men gifta blev vi ju ändå. Nästa år firar vi 10 år som gifta – och 20 år tillsammans. Då måste vi ju fira på riktigt! Idag har vi lite light-firande. Det innebär smörgåstårta och vitt vin – en torsdag. Najjs…

8 kommentarer

 1. Maria

  JÄTTEGRATTIS på er bröllopsdag !!!! Vad fina ni var och det riktigt lyser kärlek och härligt 90-tal om er =) Underbart 😛

 2. Cia

  Hahah Helt sjukt, men jag kikade på skorna INNAN jag läste texten och de fick godkännt 😉 Gaska fet klack på dem va? Det är rätt smart om man ska vara ute en del i alla fall. 12 cm är som sagt inget problem om skorna bara är bekväma, och har lite platå. Fst 12 cm med tunn sula och stilett då börjar det bli lite tuffare, tror faktiskt inte att jag skulle vilja prova ett sånt par skor.

 3. candygirl

  Linda svarar Maria: Tack. Ja, 90-talet varade ju några månader till. Haha…

  Linda svarar Cia: Haha.. ja det är bred klack på dom. Och perfekt passform för min fot. Därför har jag kvar dom, även om det inte är så ofta man använder vita skor. inte jag i alla fall. men ett par gånger denna sommar, jenans, vitt linne och vita högklackade sandaletter. Perfekt. Sen blir jag ju lite närmare maken i längd också!

 4. MissyElliot

  9 år, det är inte dåligt! Då blir det en ordentlig bröllopsdag nästa år…
  Himla söta är ni iallafall
  kramiz

 5. therre

  Fyfan vilken j-vla fotograf!!! Tur att ni iaf fick fixat nån som uknde fota! 🙂

  GRATTIS½

 6. candygirl

  Linda svara therre: Jepp.. men jag behöll faktiskt lugnet. Tänkte att inget blir ju bättre för att jag hetsar upp mig. Och så ville jag ju ha kul på min egen bröllopsdag. Det var förövrigt Birger som skulle fotat..Jag besökte inte den butiken nånsin mer, kanske du förstår.

 7. Åsa.S

  Grattis! Vilka härliga bilder ändå, trots utebliven fotograf!

 8. trollmor

  Grattis grattis på bröllopsdagen ! Vi har firat vår bröllopsdag också.
  Vi gifte oss 14/8 1982 ! Hela 26 år.
  Fina ni var !
  kram ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑