Så läckra polka naglar! Å vilken mysig prommis runda ni har, förstår att ni gärna går den varje dag, ni är toppen duktiga med ert promenerande! Å du, inspirerad av dig och era goda middagar köpte jag färsk kokt krabba på vår ica i går, men hur äter man den? Vilka tillbehör kör ni på, öppnar ni och gratinerar eller äter ni den ”ren”? Känner att jag behöver lite vägledning 😉 KRAM
Vi brukar bara äta krabban som den är. Enklast är att vända den upp och ned, ta bort bakfean och sedan lägga knivet i fördjupningen som ser och så klyva krabban på mitten. Sen är det bara lyfta på locket och äta upp allt kött och ev. rom och krabbsmör som finns. Klorna äts ju som på vilken kräfta som helst. Vi brukar bara ha bröd, grönsaksbitar att knapra, smör och kanske en typ av skagenröra till. Ja, ost passar ju också utmärkt… Hoppas det smakar… personligen är krabba favoriten av skaldjur. Saftigast (ska den vara) och mest kött för pengarna.
Så läckra polka naglar! Å vilken mysig prommis runda ni har, förstår att ni gärna går den varje dag, ni är toppen duktiga med ert promenerande! Å du, inspirerad av dig och era goda middagar köpte jag färsk kokt krabba på vår ica i går, men hur äter man den? Vilka tillbehör kör ni på, öppnar ni och gratinerar eller äter ni den ”ren”? Känner att jag behöver lite vägledning 😉 KRAM