Corel Painter Essentials

linda-klottrar

Om jag tyckte att det var roligt med ritplattan igår så är det ännu roligare idag!!!

Jag har under dagen funderat över vad jag egentligen behöver för program till min nyaste leksak. Att jag behövde nåt annat än Photoshop Elements var jag klar över.. men vad??  Nåt som är tänkt att rita i – inte redigera med…

Efter lite Googlande hade jag ett par program att välja mellan. Då slog det mig plötsligt att ett av programmen jag nu satt och valde mellan följde med ritplattan. Bara att registrera plattan på Wacoms sida och  ladda ned. Programmet jag numera är registrerad ägare av är Corel Painter Essential 4.

Och jösses så trevligt det blev sen. Jag hade en del vardagssysslor jag tänkt göra, men nu jag blev sittande vid datorn och testade, testade och testade.

I Corel Painter funkar tryckkänsligheten på pennan. Trevligt värre…Det finns oljekritor, torr pastell, vattenfärger och gud vet vad. Nu gick det helt plötsligt att rita helt som på ett vanligt papper. Jag och bus satt och lekte lite och sen försökte jag mig på en ”riktig” bild. Det är den ovan. Jätteskoj. Och inte såååå jättesvårt. Pennan gör som jag vill och sen är det bara upp till mig att försöka få till det snyggt. Bara att sätta igång och träna, leka, testa och öva…

Hur i hela friden ska jag nu få tid att göra mina ”måstesysslor”???

Det var förresten bus som valde motiv.. Han ville ha en som åt ett päron!!!

5 kommentarer

 1. Cia

  Låt nyhetens behag ta över för ett litet tag…så kan du ta hand om måsten sedan.

  Det blev först måstena och sen datorn. Och nu blev det BRA!!!!! Och bilden… näe.. den får du se i morgon. Om du inte tjuvkikar ”inne” hos mig!

 2. Cia

  Jo jobbet. Jag tog bort den kommentaren, för jag har lämnat min blogg som referens till ett jobb jag sökt. Så jag vill inte gnälla så mycket där 😉

 3. Åsa

  Svar: Japp, och i dag är min fredag, för jag jobbar till helgen… (igen)

 4. Sofie

  Okej 🙂 Med den här hemska kylan så blir det nog inget IKEA denna vecka hur som helst. Bra att veta iaf 🙂

 5. Kraaam/Åsa

  Jättebra tips, Linda och bilden blev kanonbra. Allt detta övade ger resultat. Snyggt med skugga bakom oxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑