Dagens Kreta
Onsdag 18 juli

Hoppsan. Vi såg moln på fm. Inte många. Men några.

– OJ, moln i grekland. Det har jag nog aldrig sett, tyckte bus.

Som tur är var det varken moln som skymde solen eller valde att stanna kvar till eftermiddagen.

Extrema vågor på stranden. Badvakterna fick vissla in folk som badade för långt ut hela tiden. Och bus hann känna på hur det kändes att tappa kontrollen. Han lyssnade inte så bra som han borde och gick aningen för långt ut. Och vips så orkade han inte simma i land. Och jag fick verkligen ta i för att få honom närmare stranden, trots att jag bottnade med råge där. Starka undervattensttrömmar alltså.

Bus blev lite sur när vi försökte förklara alvaret över att ha respekt för vågornas kraft, men fick en stund senare se en räddning av en tonårspojke som också kom för långt ut. Det hela gick bra, som tur är. Men sen ville bus inte bada alls. Påstod han. Det var fel. Han ville visst bada men MED oss och NÄRA stranden – där var också stora vågor ju.

Bus hade önskat att köpa en crepes efter badet idag vilket han fick. Han valde en med Nutella Bavarian Cream och banan. Vilket uppenbarligen föll ungen i smaken. Vi fick inte ens smaka en tugga.

Efter duschen –  när vi balkongmös –  lyckades busungen vifta ned ett glas på balkongen. Jösses…. Bara ge sig i kast med att få tag i alla glasbitar. Vi plockade och plockade och torkade och tog sen lite vatten och försökte spola bort splittret mot hörnet av balkongen. Men då knackad det på dörren – dom fick ned vatten i baren nedanför. Måste visserligen varit HÖGST två dl, men vi ljög och sa att det hänt en olycka och att vi just höll på torka för fullt.