Dagens Kreta – Torsdag 19 juli

Dagens Kreta
Torsdag 19 juli

Det blåste duktig idag. Varma vindar. Vid lunchtid var det +34 ute.

Hyrde en trampbåt och tog en tur efter floden idag. Såg blå, röda och gröna trollsländor, en stor fågel som var nåt storkliknande, stora firrar och ankor och gäss. Dock fick vi inte syn på någon sköldpadda.

Det var inte helt enkelt att köra trampbåt i duktigt strömt vatten. Och när bambu, träd och vassa grenar sticker ut i den smala flodfåran här och där är det liksom uppgjort för att fastna lite här och där. Och att vända båten kräver att man samarbetar och tänker logiskt. Turen var jättelyckad, trots att vi körde fast ordentligt med en stor gren rakt in i båten. Den kilade fast mig mot sätet först, och sedan klämde jag armen mellan densamma och pinnen till soltaket på båten. Dessutom slant jag på pedalerna när vi försökte ta oss därifrån: Resultat en tillstukad lilltå och en riven underarm. Maken blev riven på ryggen av en vass växt och bus sparkade sig själv. Men lite blessyrer får man kanske räkna med… 🙂

Åt världens godaste snabbmat till lunch: Gyros Pita. Och här i Geo på stället vi beställer är dom nog godast i hela grekiska övärlden. Vi har nämligen testat rätt många under våra dryga 20-talet grekresor…

Extrema vågor idag med. Men som tur är inga undervattensströmmar idag. Alltså fritt fram för vågbus.

Firade min födelsedag för femtielfte gången i år. Typ. Jag bjöd på middag från delar av mina födelsedagspengar och då blev det att g till Poseidon – en fisktaverna där man pekar vilken sorts fisk man ska ha och så grillar dom där och då, med olivolja och citron.

Vår middag fick bli: Octopus, Jätteräkor, ett grillspett med haj och en liten vitrosa fisk jag glömt namnet på. Strips och bröd till detta. Och vitt vin.. Ja Cola för bus då. Jösses amalia så smarrigt. Mmmmm…. Inte billigt – men delikat. Happy Birthday to me – again.

Nattbad för vissa avrundade kvällen.

1 kommentar

  1. Camilla

    Jag vet då ingen som kan få sina födelsedagspengar/presenter att räcka så länge som du. 🙂 Mina tar slut direkt.
    Fortsätt att sola och må bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑