Den fastspända flickan – P1 dokumentär, Sveriges Radio

Ni kanske har hört den här dokumentären.

Det har inte jag – inte än.  Däremot har jag hört OM dokumentären – på nyheterna. Och då bestämde jag mig för att när båda delarna är sända ska jag ladda ned avsnitten och lyssna på när jag går mina lunchpromenader på dagarna.

Idag blev det premiär. Jag hörde jag halva första delen.

Och vad säger man????

Det är skrämmande. Helt sjukt hur det kan få fungera. USCH!!!

Har ni inte lyssnat på detta så rekommenderar jag det. Men det är ingen ”rolig” lyssning. Men ack så ”bra”!

(och NEJ – jag har inte ramlat i källartrappen, det är inte därför jag inte bloggat nåt. Det är ju vardag och då är vi på hemmaplan – inte i Lilla Gula Huset. Men tiden har liksom inte räckt till. Dessutom hände det inget speciellt igår…)

3 kommentarer

 1. Pernilla

  Skönt att du har alla ben i behåll.
  /P

 2. soffie

  tur du inte ramlade,den har jag inte hört talas om får kolla upp den. kramen ps gör du några födelsedagskort?Min syrra fyller 40 i mars skulle vara kul med ett personligt…

 3. Ulle

  Jag lyssnade för ett par dagar sedan och fick på riktigt, fysiskt ont i magen! Det är bedrövligt och tyvärr är detta bara EN grej som kommit upp till ytan. Vi som lever i ”den världen” där man har kontakt med BUP etc ser att vi är precis rättslösa och kan behandlas exakt som de i dagsläget har resurser till. Sedan omskrivs bara allting så att det passar dem. Vi är ändå en familj som är duktiga på att föra vår talan och inte är en familj som är dysfunktionell i övrigt, jag tänker på alla de barn som inte har stöd hemifrån, fy farao vad illa de kan fara.

  Den där Göran G. vill jag inte ens nämna vid namn egentligen. *rys* Helst vill jag ta emot alla dessa barn, stänga in dem bakom murar och ösa på med kärlek hela dagarna. 😛 Men, det fungerar ju inte och sådana här dokumentärer är toppen, all cred. åt ”Nora” och han som gjort dokumentären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑