Det är aldrig för sent att börja röka

Gårdagskvällens middag blev MUMSIG

Så nu vet vi att vi fixar det där med rökning också. Eller vi och vi… maken skötte rökningen.

Till den rökta regnbågen blev det smörsvängd och dillkryddad färskpotatis, vitlöksstekt sparris och romsås (som är skitenkel att göra, men fruktansvärt god: fräs lök i mycket smör, häll i en burk creme fraiche och låt koka ihop lite. Peppra. Häll i en burk rom och låt bli varmt, men koka inte. Done)

Och så satte vi i oss  ett jättestort grönsaksfat också – med stark dipp gjord på grekisk yogurt. 

Nu måste vi prova röka lamm också. För vi planerar att röka vår egen fårfiol till jul i år. Spännande…

Slänger väl in instruktionerna till röken här på bloggen också. Då vet jag var jag hittar dom om pappret får för sig att försvinna.

Förresten åt vi efterrätt igår också. För ovanlighetens skull:

2 kommentarer

  1. Matts Jansson

    Jävlar vad gott det ser ut, fattade inte det där med romen först,,,, sedan förstod jag att det inte skulle vara sån rom,,,

  2. Matts Jansson

    förlåt men denna efterätt ? ser ganska grå ut ,

    Svar: Haha… hur är dina färginställningar på skärmen tro. För hos mig och i min kamera ser den nougatfärgad ut. Men grå eller nougat. God var den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑