Det blommar i snön…

blommor

Även om det är ett tag kvar tills vi har barmark här uppe i Norrbotten så går det bra att vårfixa med blommor utomhus. Påskliljorna klarar ju ned till minus 10-12 grader och förhoppningsvis ska tempen inte krypa så långt ned nåt mer innan sommaren.. Svärmor planterade, bus lekte i snöhögarna och jag och maken skottade och skottade… allt för att hjälpa våren på traven. På den nedersta bilden är det fortfarande en stor hård ismassa av snö framför källarfönstret som vätter mot vårt sovrum. Men så är det inte längre. Den kompakta isklumpen hade blivit så pass porös under söndagen så vi skottade bort den innan vi åkte hem för helgen… Så nu får vi  se dagsljuset även inne i sovrummet nästa helg!

3 kommentarer

 1. T H E R R E fotoblogg

  Åh, vad fint!!

 2. Cia

  Ja ni får ju motion så det förslår i alla fall.

  Det är kanske det jag behöver, ett landställe som får bli mitt dåliga samvete och som alltid behöver pysslas med. För jo i min värld blir det ett dåligt samvete… Tog flera sesonger innan jag fixade gardiner i Ms stuga i Finland. Fast det blev å andra sidan väldigt lyckat när det väl blev av.

  Känns som om man inte tar det lugnt när vi är där utan man måste fixa något. Å andra sidan kan det bero på att man bara spenderar högst 5 -7 dagar per år där. De känns dock inte som helt semester.

 3. Sanna

  Vilket fint hus ni har. Är det meningen att ni ska flytta dit eller har ni det bara som fritidshus?

  Jo, angående min bok. Det är ett psykologiskt drama eller svart komedi som jag skrivit och visst blir det spännande emot slutet. Kanske man kan kalla den för deckare också. Jag har liksom inte tänkt på en viss genre utan bara skrivit för nöjes skull men i slutänden blev den så bra så jag bestämde mig för att skicka manuset till bokförlagen. Får väl se vad som sker. Roligt är det allafall.

  Jag sitter med uppsatsarbeten just nu men skönt att blicka runt på olika bloggar i kaffepausen. Såg illa ut det där med knät. Själv fick jag ett rejält kärleksbett utav min son häromdagen. Han bet (?) mig i ljumsken. Det ser illrött ut idag och precis som en liten vampyr har varit där då två prickar syns efter tänderna.
  Ha det så gott denna måndag.
  kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑