Det gror…

gräsmatta

Ömsom sol ömsom regn…

Idag båda delarna. (ovanligt – not)

Och även om vi inte gillar det där med regnandet så är det annat som gör det… till exempel gräsmattan vi satte den 17 juli på baksidan av Lilla Gula Huset.  (och uppenbarligen även vår potatis. Och faktiskt även jordgubbarna!)

Kolla vad fint gräsfröna redan ”tagit sig”…

Hoppas det går lika fort där vi fått bort stubbarna här om dagen.

Torsdagen började mulen. Och sen kom det en jäkla regnskur – precis när vi var på förmiddagspw (vi blev såååå blöta)  – och sen, framemot eftermiddagen blev det sol och varmt.

Lite gott och blandat alltså.

Vi har varit och lämnat bilen på service, shoppat på antikaffär (visar i morgon), hälsat på svärmor, handlat massor av läsk och vatten (alltså MASSOR. Ungen vart salig och hoppas nog på en varm augusti så vi tillåter semesterfrossandet fortsätta nästa månad) och så har vi haft mamma och pappa här på middag.

Och Maria (du som gillar mina matinlägg) vi åt grillad marinerad fläskytterfile (hälften marinerad i vitlöksmarinad, hälften i rödvinsdito) med mandelpotatisgratäng (med extra ost) samt sallad. Till efterrätt smällde vi i oss kaffe, glass, maränger, kolasås och strössel….

Så nu jäser vi…..

 

1 kommentar

  1. Pernilla

    Det kallar jag brakmiddag! Mitt på en vanlig torsdag. Det är ju underbart. Så ska man ha det alla dagar i veckan men då skulle jag å andra sidan inte kunna gå utan hade rullat fram.
    /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑