Dukade i svart, vitt och rött

juldukningen

Så här såg min julaftonsdukning ut. Svart, vitt och rött.

För att vi ska få plats alla till jul så får vi tillfälligt möblera om lite. Bus rum får agera matrum. Och hans lekmöbel får agera plats för att ställa upp maten på i köket. Köket är för litet för att inhysa så många matgäster. Och i vardagsrummet tar granen och soffan för stor plats för att klämma in ett matbord. Men såhär funkar det fint. Alla ryms – om än det blir lite trångt. I år var vi ”bara” 9. Vi har lyckats klämma in 12 personer en jul. Men sen är det fullt!

Eftersom bus har vita och svarta gardiner i sitt rum så utgick jag från det. Svart duk och vita tallrikar. Och dekorationer i rött. Matchar dessutom våra snapsglas perfekt.

Innan vi gick och la oss för natten hade vi dock möblerat tillbaka allt till sin ursprungliga plats igen – även om bus hade kunnat sova lika bra med ett köksbord i sitt rum. Men jag tycker det är skönt om man slipper börjar ”röja” när man kliver upp dagen efter…

2 kommentarer

 1. trollmor

  Så mysigt ! Finns det hjärterum finns det sjärterum sägs det å visst är det skönt att få bort med en gång ,sån e jag med.
  Har inte gjort något inlägg på ett tag. Har fått ryggskott eller nackspärra eller vad det är. Ont som tusan och måste ha hjälp med att komma upp ur stolar och säng.
  Tur att de inte blev så här på jobbet eller julafton utan det var bara ont i morse när jag vaknade.
  Ha en forstatt trevlig helg
  kram ewa

 2. Cia

  Finemang fin fint… Och jag blev så förälskad i era snapsglas att jag nog skullevilja ha lite nubbe. Det brukar jag inte ta till jul men med dem att fylla hade jag nog gjort ett undantag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑