Elementmålning

element

Vet ni att det är tråååkigt att måla element? Alltså såna där vattenburna med mellanrum så man ser väggen genom. Suck…

Jag, maken och bus har tillbringat eftermiddagen i Lilla Gula Huset. Först gick jag runt med latex och fixade alla småhål och springor. Det var skitskoj. Nästan som att trolla.

Sen målade jag ett tredje varv med färgen EVA (totalt fjärde varvet alltså om man räknar in grundfärgen). Jösses så snyyyyyyygt! *stolt*

Därefter tog jag tag i det grymt fula elementet.  Jag har nu målat det ett varv. Så det är redan nu betydligt snyggare än på bilden här uppe. Ett par varv till kommer göra underverk på denna värmekälla, som tidigare bara varit slarvigt målat på framsidan. – baksidan har varit omålad. Det har dessförinnan varit mörkblått och det skiner igenom precis över allt. Och på vissa ställen är det inte ens övermålat. Men vitt ska det bli.

Nu är planerna att få fast golvlister och måla färdigt elementet under helgen. Och förhoppningsvis sova över där natten mot söndag. Men det får framtiden visa hur det blir med den saken.

4 kommentarer

 1. trollmor

  jag vet att det är dundertråkigt att måla element ! Det blir fint sedan i alla fall.
  Kramis ewa

 2. Ulrika

  Det ska finnas en bra sprayfärg för element men då måste man veta hur man skruvar loss dem. Har såna element hemma och det är snart dags igen för ommålning 🙁

 3. Cia

  Hua. M och jag kunde inte stänga av badrumselemetet i badrummet när det skulle målas. Det är en bedrift att det blev OK. För färgen torkade aldeles för fort.

 4. Ulrika

  Jag spammar tebax!

  Det verkar så omständigt men får ta hit min far (rörmockaren) nästa gång och sen spray för tusan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑