En fredag i september

Underbar morgon. 7 grader och sol. Och en sexa jogg redan 7.30. Fotade denna bild efter elljusspåret då.

Sen jobb på det. Och även under lunchrasten styrde jag kosan mot skogen. Och den tiden på dagen var det mer än dubbelt så varmt än på morgonjoggen.

Och tillslut blev det fredageftermiddag/kväll och vi kunde sticka till Lilla Gula.

Lilla Svea blev glad att vi kom och gjorde Femtonåringen sällskap på studsmattan! Sen blev det fajitas till middag och därefter gick Femtonåringen med kompis ut och eldade.

När jag smög ut i mörkret för att fota hörde jag små tassar på bordet bredvid eldringen. Det var någon som var sällskapssjuk.

Efter Svenska Nyheter med Jesper Rönndahl ropade Femtonåringen ut oss i natten. Det var ett fantastiskt norrsken.

Det vandrade fram över den svarta himlen och skiftade mellan grönt och lila. Sprang in och hämtade ”riktiga” kameran. Men minneskortet låg kvar i datorn hemma. Så det fick bli mobilbilder i alla fall.

Norrsken brukar ju vara tecken på kyligare väder så innan vi tog en nattdusch bar vi in Citronträden i garaget. Måste få upp belysningen till dom under helgen. Olivträdet får stå ute ett tag till eftersom det gärna vill få en frosttknäpp innan vintervilan.
Och så… tillslut gjorde vi kväll.

Här vaknat till en grå lördag. Trist. Tror jag börjar med att skura tvättstugan så får jag gjort nåt nyttigt när det inte verkar vara uteväder.

2 kommentarer

  1. Pernilla

    Tänk att jag aldrig fått se norrsken.
    Det händer att man kan se det även här på Gotland, sägs det. Förra veckan var ett sådant tillfälle men då var det mulet, så typiskt.
    /P

  2. mamma

    Wow. Du fick ju ändå himla ( där fick jag till det ) bra bilder i allla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑