En mycket lyckad Lördag

Stannade på hemmaplan denna helg. Busungen skulle på ett Kalas på lördagskväll och det kändes som att det skulle bli på tok för mycket körande fram och åter om vi hade farit till Lilla Gula Huset också.

Men det är ju faktiskt inte helt fel att vara hemma när man är ledig också.

Efter en mycket lat morgon tog vi oss ut på ”stan” med enda planer – att käka upp ett presentkort. Det presentkort busungen vann efter Strandruset i våras.

Lördag1

Vi valde alla tre Karlsson BBQ-burger meny… och det var ett klokt val!

 

Lördag2

Lördag3

Lördag4

 

När vi sedan – mätta ock belåtna – var hemma i lägenheten igen kom en kompis förbi med en Expedit-hylla hon tänkte slänga bort!!!!! Och eftersom jag tänkt skaffa just Expedit till busungens rum fick den inte åka till soptippen, utan till oss!

Vi kånkade hyllan tre trappor upp och surrade sen bort lite tid över ett par koppar kaffe.

När hon sedan åkte tog vi den gamla hyllan och bar den fyra trappor ned – till förrådet. Och med mycket pussel och efter ett par misslyckade försök fick vi in den gigantiska hyllan i vårt förråd på en sån plats och på ett sånt sätt att den går att använda till att förvara saker i… såååå bra. Det var en bonus av det hela.

En skön promenad hann vi också med (passade bra, vi var ju redan svettiga av allt bärande)  innan busungen skulle på sitt kalas.

Och medan han kalasade slet jag hårt i hans rum. Och bra precis när han skulle hämtas igen var rummet i ordning.  Jag hade fått över soffan till andra sidan av rummet – vilket också var planerna med det hela. Ommöbleringar medför ju alltid extra göra så jag var jätteglad att jag faktiskt hann borra upp lampa och upphäng till anslagstavlan innan ungen skulle hämtas.

Fint blev det. Mycket luftigare och bättre utnyttjat.

Lördag6

Lördag5

 

Sen – när ungen var hämtad – och klockan var närmare nio på kvällen var det så äntligen dags för middag. Vi hade väntat med den eftersom vi inte visste om han fått nåt i magen (förutom sötsaker på kalaset). Det hade han inte, så han var inte ett dugg ledsen att det blev middagsmys – sent:

Lördag7

Lördag8

Vi hade plockmat.

Pastej
Chlisalami
Westfalisk skinka
Mozarella
Tomater i Citronolja
Chilioliver
Stora oliver
Färsk krabba
Ost
Bröd
Potatissallad
Rädisor
Rökt Nejonöga

Lördag9

Fy sjutton vad smarrigt. Och väldigt passande med tanke på att innan allt var framme på bordet var klockan halv tio på kvällen. Då smakade det väldigt gott med mat!

Och av förståeliga skäl blev kvällen sen. Men det gjorde ju inget!

 

6 kommentarer

 1. Åsa

  Åh, vad gott det såg ut!!
  😛

 2. Åsa

  Okey, tack för svar, ja det var ju bara en ren chansning, Du kunde ju ha vetat 😀

  Det såg väldans gott ut, äter Din son allt… min Elin är rätt kinkig när det gäller mat.

  mvh Åsa

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Mummma! Ser sååå gott ut, hade gärna kikat förbi ;-D Men ska inte kalga åt supergod buffé på bröllopet jag var på. Och ikväll blir det lite snacks i soffan, men sen får det bli en nyttig vecka ;-D Iaf lite löpning, idag regnade det så då vann latmasken i mig. KRAM KRAM!

 4. Soffie

  Vad fint han har det din bus,å mums va mycket gott ni åt, svar ja ifjol tog jag alla stolpar men igår bojkottar jag dem som de har lagt 3mil från där vi bor, men jag är supernöjd med dem som jag har tagit ändå 😉

 5. Åsa L

  Ser riktigt mysigt ut på hans rum.
  Plockmat är fint det – sånt går alltid ner i alla former, matglad som man är. Fint du hade gjort med texterna också.

 6. Ulle

  Vad bra det blev i rummet. Expedit passar till allt! 🙂

  Maten såg bara alltför god ut!!!! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑