En plats – ett år – många färger

Man ska ta vara på  den tid man har – och spara så att man minnena har kvar…

Nedan följer bilder på Töre Älv, fotat från ett och samma stället efter Elljusspåret där jag springer när jag inte är på hemmaplan och där jag och maken tar våra helgpromenader – vår sommar och höst. Vintertid händer det att det blir en skidtur efter samma väg…

Se hur naturen skiftar färg under ett år. 

Töreälv den 22 september förra året, alltså 2012. Naturen går i gult.

Bra precis en månad senare – 28 oktober – ser det ut så här:

Löven borta, älven istäckt – om än med tunn dito. Vackert på ett annat sätt. Krispigt, liksom…

Och i november, 20121117

Nu är det snö – om än tillfälligt för just detta år… Nästan svartvitt utomhus.

Sen blir det en paus. Det går liksom inte att promenera elljusspåret tidig vinter.
Och inte heller är man sugen på skidor förrän vårvinter gör entré.  Men då:

16 mars 2013

Härligt väder, snö och sol. Skidspår (där jag står och fotar).

töreälv_maj26

26 maj 2013
Försommar. Elljusspåret har torkat upp och vi kan åter färdas denna väg till fots.

Missade visst fota juni. Men då var det också fint! 🙂

töreälv-juli-2013

Högsommar… 22 juli… grönt och blått och underbart varmt.

töreälv-augusti11

Så början av tredje sommarmånaden. Bilden fotad den 11 augusti.
Vi hörde  åskan mullra denna promenad. Men det blev inget åskväder.

töreälv_augusti2

Augusti går mot sitt slut… Den 22 dagen i månaden. Och grönt och fint…

töreälv-september-2013

Och så är det då september igen. Fotot här ovan är från den 28 september 2013. Ett år har gått…

6 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Härligt att få se samma plats genom årstidsväxlingarna så där! Å du, jag är novis inom området, vad tusan springer man i på senhösten/vintern? Hur klär du dig? Finns det löptights som liksom är fodrade? Testade att springa i vanliga ”mjukisbyxor” men det kändes så klumpigt :-/ Så peppra mig med tips, känner jag behöver det! Har iaf investerat i icebugs som jag ser fram emot att nöta mer på i år än i fjol 😀 KRAM

  Svar: Haha…
  Ja du, kläder är ett roligt kapitel… hm… jag kör mycket lager på lager. Det finns fodrade tights (typ samma som man åker skidor i tror jag) Dom kör jag i på vintern. Och är det för kallt har jag ett tunnt undeställ under. Och är det riktigt kallt har jag en tjock ulldito… Sen fryser jag ofta om lår och rumpa – så jag brukar ”fodra” dessa områden med vanliga bomullcykelbyxor, korta tights alltså. Har man dom ovanpå understället så gör det ju inget att det är bomull/lycra.

  Nu – när det snart håller sig mellan -5 och +5 blir det vanliga löpartights med underställ under. Nåt jag också ofta kör med under är vanliga strumpyxor (utan fot då). Pierre robert har en serie i vanliga ica och coopbutiker som heter woolcollektion. Det är tights i merinoull för ett bra pris. Dom kör jag med till vardags under jeans (och till kjol) Men jag har även lite mer nötta såna till under tightsen när jag springer. Ull – och då tunn sådan – är ju jätteskönt närmast kroppen. Skitsamma att det är en ”snygg” tights. Köpte på mig några på rea i våras. Då var några med fot, men jag har bara klippt av dom – jag älskar dessa merinotights Även till träning.

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Tusen miljoners tack för svaret, vår ica har nog detta i sitt sortiment, annars fanns det enl tips i Åsele, ett par mil bort. Ska definitivt investera i meriontightsen! Jätte värdefulla tips! Nu väntar föräldramöte på barnens förskola… KRAM!

 3. Camilla

  Läser svaret här ovanför och jag är också helt såld på Merinoull! Har det i både strumpor och underställ. Inte kliar det heller. 🙂
  Bilderna är helt fantastiskt vackra. Jag tycker att den med snö och sol från mars är den absolut vackraste om du frågar mig.

  Svar Ja merino är guld… har köpt skitsnygga långkalsonger åt bus – också det Pierre Roberts. såna där med bred resår och text (så det inte gör nåt om dom sticker ovanför jeansen). Det är liksom passe att använda överdragsbyxor när man är 10 år (suck!) Men snygga långfillingar i merinoull funkar! Tack och lov!

 4. matts

  men det är fantastiskt , kan inte jag få göra ett bild spel på dina bilder där dom går i varandra och visa upp dom för klassen 4,5,6an vi jobbar med natur växlingar ?

  Svar: Jag har mailat dig

 5. Junitjej

  Så vackert!

  Svar: Vi fick ta enskilda bilder, eftersom dessa ska sättas upp på väggen inne på skolan, så alla ser vilka som jobbar där.

 6. Pernilla

  Så härliga bilder. Helt fantastiskt att se samma ställe i så många olika skruder.
  /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑