En till perfekt dag

En till perfekt dag har passerat. Varm och rätt aktiv. Härligt svettiga när det var dags för dusch innan middag.

Nästan 29 grader idag med. Hann med både promenad och solande. Massa ogräsrensade och vattnande. Lunch– och middagsfix och seriemys i soffan 

Jag gillar raka och cirkelformade tydliga avgränsningar mot träd, buskar och andra odlingar. Dom tenderar ju dock att växa bort om man inte är där och fixar. Vilket jag gjorde igår. Fixade alltså. 

Ovan våra tre äppelträd samt körsbärsditot

Nedan våra fyra krusbärsbuskar.

Och här potatis/jordgubbslandet.

Även vinbärsbuskar och blomland fick tillsnyggade kanter.

Jordigt och rejält svettigt. Men fint blev det.
Till middag lax. Med galet god sallad som tillbehör.

Kokt lätt avsvalnad broccoli blandades med avokado, vårlök och rivet skal från en citron. Precis innan servering fräste vi på (kokt) haricovertes i olja och vitlök. Dessa blandades ned tillsammans med lite hackade cashewnötter. Och så en dutt olivolja. Samt chilipeppar och lite extra salt. Så jäkla mumsigt. 

Sen blev det jordgubbar och smultron på det.

Idag får vi middagsgäster. Vietnamesiska vårrullar står på menyn. Men först ska vi njuta av solen. Och rensa ännu mera ogräs. Bara kaffet är uppdrucket…

1 kommentar

  1. Therese Bjärstig

    Vilka fina odlingar – när jag är klar ute och inne med stugan så ska jag i framtiden fixa pallkrageodlingar vid stugan och ev utöka från det enda äppelträd jag har i dag där (om det nu överlever i värmen, försöker vattna och vårda efter bästa förmåga) Har även insett att du nog inte fått några av mina kommentarer i sommar då jag surfat/skrivit från mobilen under semestern?! Det uppdagades iaf att varken Åsa eller Znogge nåtts av några av mina kommentarer och jag ser inte några av mina rader i dina tidigare inlägg så jag gissar att så är fallet även här… Surt! Är så oteknisk så ajg vet inte varför, sekretessinställning på telefonen, eller att jag bara är inkopplad mot google kontot på datorn?! Suck. Hoppas iaf att det kommer iväg nu, nu när jag så smått börjat jobba och sitter framför datorn igen och skriver. Har dock bara smygstartat, och jobbar tidig morgon och kväll för att kunna kräma ut så mycket sol och bad med barnen som möjligt däremellan 😀 Lyx med det jobb jag har! Lämnar massor av kramar och tackar för all inspiration du sprider vad gäller mat, vardagslyx och motion <3 KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑