Färdats bakåt i tiden

medeltiden

Vilken underbar Lördag.

Vi har befunnit oss på Friluftsmuseumet Hägnan, Gammelstad, Luleå, för att delta i Medeltidsdagarna. Och för att få den rätta känslan såg vi till att klä oss så tidstypiskt vi bara kunde.

Dagen har sedan varit full av riddare, fäkningar, hästar, picknick, gycklare, pyttelite lajv och lite annat. Dessutom strålande sol och härlig värme. Var lite orolig att jag skulle försmäkta i hellång linneklänning… men linne är som bekant bra på att svalka. Fast det var onekligen rätt skönt att få hoppa ur klänningen och sätta på sig bikinin när vi väl var hemma i Lilla Gula Huset igen.

Har massor med bilder, men dom hinner jag inte kolla genom nu, för nu ska vi fixa middag.

5 kommentarer

 1. Sofie

  Va fina ni var 🙂

  Hörde talas om några lock till bikiniöverdel och folie till nederdelen men det var nog lite mer anständigt att komma i hellång linneklänning *ler*

 2. Cia

  Oj Väldigt fina var ni hela bunten. Svärmor är en jäkel med symaskinen, för om jag hajat rätt så är det hon som varit flitigast här på slutet i alla fall.

 3. Cinsaga

  Hmmmmm … j-klans vilken tur ni har haft med vädret norröver i sommar. Men,men – solen börjar leta sig hit igen iallafall.

 4. Kollegan

  Åh vad fina ni är :lol:. Jag vill ha lite tips på roseviner. Jag vet att du brukar testa detta. Kan du rekomendera något gott rosevin som du gillar? Ha en skön sommar. Kanske tittar för bi nån gång när vi är på väg till eller från Luleå. När ska vi få jobba ihop igen???? 😆

 5. T H E R R E fotoblogg

  Hihi, har ni varit där 🙂
  Vi var där förra veckan, då de höll på bygga upp inför medeltidsveckan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑