Fire

Det här är MYYYYS. Att elda i mörkret. Det är faktiskt nåt jag tycker är synd med våra ljusa sommarnätter. Man kan inte mysa med ljus och eld. Men då får vi passa på nu istället. Fast inte ikväll… men imorgon…

Bilden är från Earth Hour 2011

5 kommentarer

 1. trollmor

  Håller med där ! Fast dethär med ljuset är lite magisk tycker jag också. När vi är där kring midsommartid vill jag vara vaken hur länge som helst.
  Det är nästan som om dagarna blir tidlösa och jag kan börja baka tio på kvällen eller annat tokigt.
  Kram ewa

 2. Åsa

  Visst är mörkret mysigt… men jag skulle för alltivärlden inte vilja vara utan de ljusa sommarnätterna!! Och då kan jag bara drömma om hur det är uppe hos Er!

 3. Hanna

  Vacker bild!

  Jag har en fundering. Du brukar ju sätta ihop färdiga sidor till fotoalbum som du visar här ibland. Jag funderar på att göra detsamma, för att bli nöjd och för att faktiskt orka sätta ihop ett album (planerar ett album för Tesla 1-2 år och sedan ett för 2-3 år), men jag lyckas inte besluta mig för vilket program jag ska göra dem i och är därför nyfiken på vilket du använder. Jag tycker Photoshop är lite bökigt, men älskar istället att göra dokumentationer i Powerpoint. Upptäckte att man kan spara bildfiler där, men gissar att man tappar bildernas upplösning då… Så min fråga blir: har du något tips?

  Jag använder Photoshop Elements. Det är inte bökigt, tycker jag – som kan det.

  Men för att INTE tappa upplösning. Arbeta med många pixlar. Jag gör mina A4-sidor i A3-format med en täthet av 300 px per tum. Då vet jag att jag inte tappar nåt. För ett proffslab brukar framkalla med ungefär 300 px. Och om jag då jobbar i A3 och sidan ska förminskas till A4 så ligger jag ju på plus.

  Min kamera fotar i en täthet av 72 px per tum. Den visar ju att jag kan framkalla GRYMT stora foton, men för att vara GARANTERAT SUPERNÖJD brukar jag förminska den uppskattade storleken i ungefär 2-3 ggr. Min förra kamera fotade i en täthet av 180 px per tum. Då visste jag att om jag gjorde ett foto som var säg 15×17 så var det jättefin upplösning i praktiken. Att dom framkallade i 200-300 px märkte inte ögat. Men den skillnaden märks om du tar och omvandlar en 72 px/tum i direkta cm. Så Jobba stort. två till tre gånger större än tänkt framkallningsformat så bör du bli nöjd.

 4. soffie

  så härligt att sitta vid en brasa!

 5. ☆ Cia

  http://www.ica.se/Recept/some-mores-3131/ s’mores

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑