Fixade en matta

julgransmattaJag var på julgransmattejakt samma dag som granen skulle in i värmen. Och jag lyckades inte som jag tänkt – utan bättre.

Vi har haft en sån där tråkig klassiskt julgransmatta i juteväv som är plastad på undersidan. Praktiskt om man dräller vatten så inte parkettgolvet tar skada. Men inte så snyggt. Nu är denna matta 18 år gammal så det är ju mycket troligt att den inte är helt ”tät” längre.

Nu hittade jag inte någon matta. Varken ful eller snygg. Så jag var inställd på att använda vår gamla trotjänare i ett år till. Tills jag fick en snilleblixt (om jag själv får tycka till, alltså). Jag köpte helt enkelt en bit snygg vaxduk. Och då i färger som passar vårt vardagsrum – svart och vitt (Alltså den på nedersta bilden)  Sen använde jag bara gamla mattan som mall och klippte den nya ett par centimeter större.

Det blev sååå snyggt under granen. Och garanterat vattentätt. Dessutom har jag den gamla mattan under så blir det inte lika hårt med stålfötterna på julgransfoten mot parkettgolvet. En vaxduk är ju inte så stötdämpande.

2 kommentarer

  1. fashionhaggan

    vilekn bra ide, jag har samma gamla matta som du, och jag var rätt trött på den, jag ska följa ditt råd!

  2. Cia

    Smart med plastat…Min granmatta är verkligen inte det. Den har hängt med sedan jag var liten så den är snart antik 😉

    Kanske skulle fodra den med vaxduk…

    För byta ut den går bara inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑