Flytande handbagage

Har precis mailat Norwegian (före detta Fly Nordic) och undrat hur det ligger till med vätskor i plomberade tax-freepåsar som handbagage. Vi kommer ju ha några såna när vi landar från Chania och det är ju rätt intressant att veta om vi måste packa om och checka in dom eller om det går bra att ta med som handbagage i och med att det är plomberat.

I fjol skickade vi hem de ”flytande varorna” med svärmor, som tog tåget från Stockholm. Men i år har vi inte den möjligheten…

Någon som testat och vet hur det funkat?

2 kommentarer

 1. Cia

  Ett delikat problem, jag tror inte att ni kommer undan ompackning.

 2. M

  Från arlanda.se
  http://www.arlanda.se/sv/Resenar/Planera-flygresan/Bagage-incheckning-och-sakerhetsregler/Regler-for-vatskor/

  Detta påverkas inte:
  Du får, som tidigare handla taxfree och andra varor i affärer som ligger efter säkerhetskontrollen och ta med ombord, även om behållaren rymmer mer än 100 ml. Självklart kan du öppna vatten- och läskflaskor och liknande som du köpt efter säkerhetskontrollen och som du vill konsumera under resan.
  OBS Om du ska byta flygplan under resan, läs under rubriken Goda råd när du handlar taxfree på Luftfartsstyrelsens webb. Detta för att inte riskera att du får lämna ifrån dig dina varor vid en ny säkerhetskontroll på en annan flygplats.

  Som jag tolkar det så får du ta med det som köps efter säkerhetskontrollen. Men allt annat ska ner i reseväskan. Läste norwegians resevillkor och där står det att dom inte ersätter skadade flaskor. Du kan tom bli ersättningsskyldig om du smutsar ner andra väskor…Kan vara att tänka på när man ska packa.

  Trevlig resa när det väl bär av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑