Förskolans dag

Förskolans dag, torsdagen den 19 maj,  ska i år firas med en hejdundrande fest där alla förskolor i kommunen är inbjudna.

Jag tog kontakt med Familjens Hus, öppna förskolan, i vintras med en förfrågan om vi skulle göra nåt tillsammans på förskolans dag. Jag hade en sångstund – utomhus –  i åtanke och tänkte att om jag står för sång (ja barnen ska ju vara med och sjunga såklart) och ”mina jobbbarn” så kommer öppna förskolan med fler barn samt fixar fikat.

Öppna förskolan nappade och sen växte projektet. Det som nu är på G, om nu bara vädergudarna är med oss, är ett stort gemensamt firande. Alla förskolor är inbjudna. Det blir invigning och sen håller jag i sången på utomhusscenen. Därefter får alla förskolebarn mingla mellan aktiviteter som ponnyridning, tipsrunda, utelekar, ansiktsmålning, titta på smådjur, korvgrillning, pyssla en hatt och ritstuga.

Alla arrangörer ska ha limegröna tröjor med tryck av Mini och hennes kompis – som jag gjort (Den översta bilden i inlägget)  Och  bilden i annonsen i reklambladen inför dagen ser ut såhär:

Nu är det bara vädret och inga oönskade sjukdomar det hänger på. Det är tyvärr varning för regn på torsdag men vi håller tummarna…

5 kommentarer

 1. Camilla

  Titta, nu börjar Mini får synas offentligt också. Kul! 🙂

 2. Carina

  Eldsjälar som du behövs inom förskolan värld Linda 🙂
  Hejja vad bra ordnat av dig!

  Fast jag har inte ordnat det… jag kom med iden om ett firande i liten skala. Och hon som nappade på projektet var den som fick det att växa…Jag har varken dom kontakterna eller den tiden som behövs för att dra igång nåt sånt. Men jag är mer än gärna delaktig…

 3. soffie

  hoppas verkligen vädret blir vackert och ni får en jättetrevlig dag,va fina bilder du har gjort

 4. Hanna

  Åhh, va roligt det låter! Och vilket snyggt tröjtryck! På mitt jobb tror jag inte vi firar förskolans dag alls, vilket jag tycker är lite konstigt… Måndagen efter har vi dock Öppet hus, så det är väl där all energi hamnar.

 5. ☆ Cia

  Mini blir lokalkändis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑