Första dagen i bänken

skola

Ja… nu har han börjat” sexårs” –  min bus. Fast han inte fyller sex förrän på söndag. Lite spännande var det allt. Han skyndade sig att påpeka för fröknarna att hans namn var felstavat på hyllan i kapprummet. Det skulle dom åtgärda…

Inte så mycket allvar. Mest lek.. och så kommer det väl förbli detta första år. Men ändå är det ett stort steg att lämna alla åren på förskolan bakom sig för att ta steget in i skolans värld, även om förskoleklassen inte lyder under skolans läroplan utan följer samma läroplan som jag jobbar efter – förskolans.

Nån skolplikt är det ju heller inte. Så det är fritt fram att vara lat och ledig detta första läsår.

Men ändå..
Han befinner sig i skolans lokaler.
Han har ett klassrum.
Han har en bänkplats.
Han har raster
Och han äter i samma matsal som alla skolbarn
Dessutom har han ju börjat fritids när ”skoldagen” tar slut

Mammas stora kille.

…som inte kunde somna bums ikväll. Han hade så mycket att fundera på, sa han. Och när vi frågade vadå svarade ungen:

– Bränderna i Grekland till exempel!!!

5 kommentarer

 1. trollmor

  Så spännande dag för honom. Minns själv min allra första skoldag . Minns hur min allra första skolväska såg ut. Fort blir dom stor ,man blir varse om det på många sätt. Vår äldsta förlovade sig i lördags ,lillplutten vår som fyller 28 år i morgon.
  Kramis ewa

 2. evans

  Haha! Ja, det var ju en rejäl fundering 🙂 Bränderna har Isac inte funderat på, men han var inne på Israel/Palestina när de krigade där senast.

  Visst är det ett stort steg att gå in i skolans lokaler. Isac började 1:an idag, Alexander 9:an. Och jag som bara är typ 25 år! (Hrm, hrm…) Då kan man väl inte ha såå stora barn!

 3. Malin

  Stora killen!Minns hur stolt jag var när äldsta sonen började sexårs.Nu är han stor och har börjat klass 9.Undrar var åren tagit vägen 😉

 4. Cia

  Hahah ja man hade ju väntat sig funderingar om skolan eller liknade. Men nä inte då… Å andra sidan har ju Bus funderat mycket på Grekland i sommar då det inte blev någon resa dit.

 5. Maria i Skåne

  ”Bränderna i Grekland….” han verkar så go, din Bus!! Har själv också en 6-åring här hemma som börjat förskolan. Han tyckte han kunde betala 100 spänn andra dagen för att slippa gå mer…! En stor omställning är det för dom, men de kommer snart in i ”gamet” (hoppas jag……)
  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑