Fotobok nr 12 på ingående

Jaha.. då går jag och väntar igen… på en ny fotobok. Ovan är printscreens på dubbeluppslag från nästkommande bok. Den sträcker sig från oktober 2010 till och med 21 maj i år. Som vanligt 96 sidor tjock.  Och med massor av foton (och nån teckning från bus). Dock inte 3000 st – vilket är ungefär så många jag tagit under halvåret som gick. Men det brukar bli en sådär 180 foton i varje bok. Det är ungefär så många som ”duger” att spara till eftervärlden av de foton jag tar per halvår. För det brukar nämligen bli två böcker per år. Precis som vanligt är det Ifolor som står för trycket.

Den som tittar in här regelbundet känner igen bilderna ovan. För många av mina foton som hamnar i fotoböckerna får även plats på bloggen, i förminskade och komprimerade versioner.

Och trots att jag ”vet” hur boken ser ut är det alltid lika roligt att få den i tryck. Att hålla den i handen. Att vända blad i den. Och sen sätta den till samlingen. Detta blir den 12:e boken för ”eget bruk”. (och så har jag gjort en i present också, så 13 totalt). Beställer alltid två ex av varje bok. Svärmor köper nämligen den ena. Så hon har definitivt full koll på busungens uppväxt.

 

6 kommentarer

 1. Åsa

  Vilka härliga fotoböcker du gör!! Förstår att du längtar efter att få den

 2. ☆ Cia

  Alltid så fint.

 3. Bia

  Tänk att jag inte kommer till skott med att göra en fotobok av alla foton jag har. Ja eller ett urval av bilder…. Dina boksidor ser så himla proffsiga ut! Är det Deluxbook A4 du valt?

  Ja.. alltid delux a4 stående. har en gång gjort med mjuk pärm. Rekommenderas INTE

 4. Carina

  Jag är usel på att ta mig tiden att göra fotoböcker!
  Så himla skoj att ha och roliga att titta i.
  En enda har jag lyckats få till bara!

  Fast det går jättefort att göra mina fotoböcker. Tar typ två kvällar. Men så gör jag också sidorna ”klara” i photoshop. Jag gör A3 i 300dpi och sparar som ”ett foto” så när jag sen ska göra böckerna behöver jag oftast ”bara” klappa upp sida för sida (som då krymps till A4 men jag jobbar i a3 för att inte tappa upplösning) och vips så är det klart. Dessutom får jag ”mina” bakgrunder, precis de teckensnitt jag vill ha och exakt den layout, ramar, skuggning jag önskar. Nog är ifolor bra, men jag tycker det finns ”för lite” att välja mellan.

 5. soffie

  å va kul med en fotobok,jag är urdålig på att göra iordning fotona jag tar till album det brukar mest bli att jag tar fotokopior på de resor jag gjort,men nu måste jag kolla priser på det företaget tack för tipset:)

 6. Camilla

  Åh, så fint! 🙂 Fotoböcker är verkligen roligt, vi har kommit upp i 5 st tror jag. Har dock inte tålamod att sitta och göra såna fina collage som du gör. Hur hinner du med allt? 🙂

  Jamen jag gör varje collage när jag för över dagens fotoskörd. Då tar det inte så lång tid i anspråk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑