Fotobok på ingång

I går laddade jag över foton och layout, till Ifolor, för att få tryckt ytterligare en  fotobok. Den blir nr 13 nr 12  i ordningen – tror jag.

96 sidor fulla av mina foton.
96 sidor som sträcker sig från en bit in i maj till och med den 11 oktober.
96 sidor med sådär en 180 foton. Jag har inte räknat dom – men det brukar gå in mellan 170 och 190 bilder i mina böcker. Det beror ju naturligtvis på hur många bilder jag väljer att göra helsidor eller till och med hela uppslag av.

Hur som helst så dimper den nog ned på hallgolvet om ett par veckor. Dessvärre medföljer en faktura. För böckerna är ju inte gratis, precis. Men väl värt pengarna. (Just nu var dom på extrapris – 499:- för 96 sidor, vilket också är den tjockaste av deras böcker. Annars går dom på ungefär 600:-)

Så nu är det dags att börja fota för en ny bok. Som torde bli färdig nån gång i maj om jag håller samma tempo som jag brukar.

Ifolors bokprogram har många varianter av sidlayouter, bakgrunder, färger och teckensnitt att välja mellan. Men jag tycker inte det räcker riktigt. Så jag gör dom flesta sidorna färdiga  i Photoshop och laddar sedan över min egen design som en A4

9 kommentarer

 1. Åsa

  Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Jag önskar jag hade ett unns av din krativitet! jag kommer aldrig till skott med sånt där, utan mina bilder ligger bara i mappar (Inte illa det!) i datorn.

  ha den fint!

 2. Ann Catrine

  Har funderat på att göra en fotoalmenacka att ge min mamma i julklapp. Har du tips på fotofirma? Något man ska tänka på?

  Klart du måste ta en tur till Ikea nu när julen är på plats 😉

  Nattinatti

  Svar: fotoalmanackor har jag gjort via Expert. Vet inte om dom är bäst eller billigast. men dom har varit fina i alla fall. Jag tror att väljer man bara ett hyfsat stort företag så blir man inte besviken. Personligen har jag svårt att få ihop fotoalmanackor. Jag brukar inte ha foton så det räcker – inte om man vill att bilderna ska stämma årstidsmässigt. Det är sant. Trots att jag fotar så mycket. Men kruxet är att jag fotar nästan alltid i höjdformat. och alla almanackor vill ha sina bilder i bredformat. Så vill man inte ha en massa vitt på sidan om och bilden i ministorlek så gäller det att hitta bredbilder. Vilket jag nästan inte har några.

 3. kraaam

  Ja, det är vansinnigt roligt att hålla på med det där. Och du har tagit så otroligt vackra bilder.

 4. Carina

  Jag har gjort en fotobok som blev riktigt bra men sen blev det liksom stopp på något konstigt vis.
  Men jag ska allt ta mig i kragen och få till fler jag också 🙂
  Men UJ vilken tjock bok du gjort iordning, skillnad mot mig som var på ca 25 sidor 🙂

  Jag gör alltid 96 sidor… sen det började finnas. Innan dess var dom på 80, tror jag. Men för några år sedan utökade dom sidantalet och sen dess gör jag 96 sidiga böcker.

 5. Ann Catrine

  Godmorgon!
  SV; ang Rosa Bandet, klicka uppe i högra hörnet på fliken ”stöd rosa bandet” där kan man hämta olika koder för att lägga in bilden på sin sida.

  Ha en skön söndag!

 6. Hanna

  Jag önskar också att jag orkade! Den är jättefin!

 7. Camilla

  Vi har också beställt några fotoböcker från resor och så, men sedan hamnar de bara i bokhyllan och man kikar aldrig i dem… Dumt…
  Dina såg riktigt snygga ut.

 8. Hampus

  Wow.. ser jättefint ut!

  jag vill inte ladda ner program på min dator och jag är inte så haj på layout o sånt där… men jag vill ha något ”riktigt” att bläddra i…

 9. Linda

  Finns det något bättre än fotoböcker?? Så himla kul! 😉
  Blir nog ett par till jul nu 😉
  /L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑