Frukost, trampbåtsutfärd, gäss och fisketaverna: Kretabilder från 19 juli

Bilder från 19 juli i sommar, Kreta, Georgioupolis. För dagbok läs: Liverapport från Kreta 2012

Frukosten  fixar vi alltid själv när vi är i Grekland. Eller jag.. det brukar vara jag och bus som går och handlar bröd och sen gör jag frukost. Och jag älskar dessa tomatmackor. Just den här dagen drack bus oboy – men oftast äter han yoghurt med honung när vi är i Grekland.

Den här förmiddagen hyrde vi trampbåt och tog en tur uppåt floden. Vi såg olika sorters djur, matade ankor och fick lite skrubbsår när vi körde fast i den snåriga smala och jätteströmmande floden – inte helt enkelt att vända en tung trampbåt då. Men kul var det

Trollsländorna finns i olika färger. Här en blå, men vissa är röda, andra gröna… så vackra..

Efter avslutat trampbåtstur matade vi giriga gäss. Bus blev så skraj när dom kom skränande och ville ha mer att han la benen på ryggen och sprang. Jag fick mata dom istället. Och ta några nyp i låren av hårda gåsanäbbar.

Och så blev det lunch: världens godaste GyrosPita. Och stora. Kolla bara på bilden. 2:30€  styck och då blev man duktigt mätt. Fast vi brukade ändå komplettera med en god sallad.

Middagen denna dag intogs på en taverna vissa kallar för turistfälla. Dom serverar bara färsk fisk av diverse olika sorter – och beroende på vilken kväll man kommer är utbudet olika. Man pekar på vad man vill käka, det man valt vägs och sedan läggs det på grillen, enbart kryddat med olivolja, citron och salt. Så jäkla gott. Mmm.. men ganska dyrt. Men skitsamma. En gång per resa till Gerogioupolis brukar vi äta där. Den här kvällen åt vi: Octopus, Jätteräkor, ett grillspett med haj och en liten vitrosa fisk jag glömt namnet på. Mums….

 

3 kommentarer

 1. Åsa

  Vilka alldeles underbara bilder du lägger ut… jag vill ju bara åka på semester nuuuu!!!

  Svar: Men du ska ju på semester. Nästan nu.

 2. soffie

  mmm va gott å va mysigt, när jag tittar ut här så vill jag tillbaka till Medelhavet men det får vänta tills nästa år i Juni:)I höst ska vi vi till en storstad får bli Dublin eller Edinburgh på en långweekend:)kramen

 3. Camilla

  Åh, men så fint. Den där floden är ju ljuvlig.
  Ska ni tillbaka dit igen?
  Ännu brunare är ni på dessa kort. Fusk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑