God fortsättning

Nu skulle jag ju kunna bjuda på en bildkavalkad från julaftonen… men, men…

Först och främst  – jag har inte tagit hand om dom fotona ännu.

Sen har jag dessutom roat mig med att göra färdigt en till fotobok, som täcker månaderna från maj till och med dagen före julafton. Nu är den skickad för tryck (96 sidor, som vanligt) och därför räknar jag med att ta hand om julaftonens bilder i morgon (eller ikväll)

Men jag kan i alla fall summera dagen som:

SUVERÄN!!!!

Återkommer med bilder på dukning, på snygg bus, på stiliga föräldrar (jag och maken alltså) och lite tomtande. Dock är årets tomtepuss inte i min kamera så den får jag vänta på….

God fortsättning på er!

( Och ikväll ska vi frossa i lamm och potatisgratäng, i fall någon undrar!)

4 kommentarer

 1. trollmor

  Oj vad jag missat massor här. Vilken fin julstass. musiktävling tvåa ! grattis och grattis till din vinst den var du värd tycker jag.
  kramis

 2. matts

  Detta om foto bok låter intesant ! vad kul att du har samlat korten så
  Hur gör man , är det dyrt ?
  Hur mycket jobb är det

  Svar: Jag har i dagsläget gjort … hm… 15 fotoböcker. Blir som regel två per år (ibland tre om vi gjort nån semesterresa). jag har till samtliga använt mig av bokprogrammet man kan ladda ned hos http://www.ifolor.se men idag har alla fotoföretag böcker. Dom jag gör är på 96 sidor och kostar i runda slängar 600:-. jag brukar då få in mellan 150-200 foton. Programet innehåller sidlayouter så man bara kan klicka och dra korten dit man vill, man kan byta bakgrundsfärg, teckensnitt, ramar och dekorationer. Fast jag – som är van fotoredigerare – gör alla mina layouter färdiga i Photoshop. Då jobbar jag i a3-format med 300px upplösning för att inte tappa kvalite ner bilderna trycks. Sedan för jag bara över sidorna till ”full a4” i fotoprogramet. Fördelen tycker jag är att jag kan lägga bilderna exakt där jag vill ha dom, jag kan mixtra med ramar, bakgrunder och teckensnitt på ett mycket mer varierat sätt än i färdiga programet.

  Jag gör alla layoter direkt jag tömmer kameran (läs typ varje, varannan dag), sparar i en mapp för framkallning och när jag ser att den börjar innehålla tillräckligt till en bok laddar jag över dom i bokprogramet. Det brukar bara ta ett par timmar. Men har man bara ”rena” foton, utan färdia layoter får man nog räkna med att sitta några timmar. 🙂

  Före jag började göra böcker framkallade jag vanliga foton. Vi har helt sjukt mkt album. Så det här med böcker välkomnade jag. Dom tar ju liksom en aning mindre plats än ett tjockt fotoalbum. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bara spara alla foton i datorn.

 3. soffie

  va härligt att du är färdig med en till fotobok ,jag har fortfarande kvar att göra bilder av 2 resor får nog ta tag i det igen , va fin du är älskar den där klänningen, kramen

 4. Maria

  Vad avis jag blir, fotoböcker har jag tänkt länge på men aldrig kommit till skott med, men en dag så.

  PS, vrålläcker klänning.

  Svar: Ja det gäller nog att komma i gång.. sen går det av sig själv…Jag väntar på min femtonde nu… Och fler lär det bli. Har redan flera sidor klara till nästa (jag gör dom allt eftersom hela tiden istället för att spara en massa foton och ta hand om allt sen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑