Gran

julgran

I somras drabbades granar i stora delar av vårt län av svamp – skvattramrost. Svampen angriper årsbarren och blåsor fyllda med orangefärgade sporer utvecklas. Detta gör att granen kan lukta väldigt illa när man tar in den, samt att årsbarren har ramlat av och därmed ser granarna rätt luggslitna ut.

I somras var typ ALLA granar gula i topparna. Både i skogen och granar som folk har inne på gårdarna. Jag såg inte en enda gran som inte var gul…

Pappa hugger alltid gran åt oss från sin egen mark, men inte i år pga ovanstående. Jag hade mentalt ställt in mig på att vara utan gran denna jul. Men det funkar inte. Den där intalningen att det blir jul ändå…

Under lördagkvällen ringde jag därför och förbokade en julgran. En importerad Disneygran.  Eller Rödgran som det heter på riktigt.  Leverans nån gång i slutet av nästa vecka eller början på vecka 49. Och när den kommer åker den in nästan bums.

Vi brukar ta in granen till lucia. Och sen åker den ut innan nyår. Men då har jag ju fått granen gratis. I år får jag ju öppna plånboken. Alltså ska granen in tidigare så jag hinner se den ännu mer.

Frågan är bara hur jag löser vattningen de helger vi är i Lilla Gula Huset?

bilden är lånad från granförsäljarens annons

5 kommentarer

 1. Cia

  Hahah ja vi andra får snällt betala 300-600 kr för våra granar varje år.

  Eller nja inte jag för min pappa har köpt den till mig de senaste åren ; men i alla fall…

 2. Sofie

  Vilken snygg gran…jag har alltid drömt om en Disney-gran. Ser fram emot att se den pyntad och snygg 🙂

  Fast det där är inte vår… det där är annonsbilden… dom skulle levereras i slutet på nästa vecka eller början på veckan därpå… så jag sparade bilden så jag har nåt att jämföra med sen.. haha..

 3. Åsa

  Granen på bilden ser ju fin ut iaf… Vad får ni betala för en sådan?

  350:- Hemlevererat

 4. annas Perssonliga

  Jag håller med att det är mysigare med gran innan jul än efter nyår. Hemma hos oss blir det tyvärr ingen 😥
  Vi åker till släkt och vänner redan några dagar före jul och kommer inte hem igen förrän till trettonhelgen. Jag adventspyntar istället för julpyntar 😀

  kram

 5. Camilla

  Ingen jul utan julgran. Helt rätt av er att beställa en gran. 🙂 Jag är likadan, vill ta in den fort och sedan åker den ut strax efter julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑