Grekisk lördag

Lördagen gick i Greklandstecken. Dels mailade jag en massa hotellägare i Georgioupolis om förfrågan om boende (och fick svar och preliminärbokade) och dessutom lagade vi greklisk mat till middag. Så passande.

Först en ouzo och sen nåt så oglamoröst som slagsida från lamm. Men när man rensar bort allt fett, bankar ut dom platta och fyller med nåt gott (här fräst succini, purjolök och fetaost) rullar ihop och grillar och sist penslar på en kryddblanding med örter, olja och vitlök då känns det allt annat än som slamskött. Till detta serverades – såklart – Tzatziki och Grekisk sallad, samt grekiskt bröd (bake off)

Behöver jag säga att jag gillar lördagar!?

4 kommentarer

  1. Camilla

    Som vanligt en middagsmeny som imponerar!

  2. Linda aka Javamorsan

    Låter ju ljuvligt gott detta!

  3. Jennie

    Ser gott ut! Vad kul med Greklands semester.

    Svar: Ja det börjar höra till sommarplanerna. Inte många somrar vi stannat hemma. När vi köpte lägenheten (-91), när jag var höggravid (-03) När vi blivit med Litet Gult Hus (-09) och När vi fixade en massa på Lilla Gula Huset (-10). Annars har vi varit iväg varje sommar sen -90. Och NÄSTAN alltid Grekland. Två avstickare – Mallis (-90) och Bulgarien (-94).

  4. Hanna

    Åhh… Låter gott. Nu kom jag på att det var evigheter sen jag gjorde tzatziki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑