Här är några av de första bilderna med nya kameran.

pense

Här kommer då några av mina första bilder med nya kameran. Har bara lekt – har inte tagit en enda vettig bild. Första bilden är en bild på Penseérna ute på balkongen. Syftet var att kolla hur det gick att få fokus på blomman närmast och mer ofukuserat baktil. Det gick ju fint, tycker jag! 🙂

ros

Här då en ros.. om man nu inte ser det. Här lekte jag med närbilder och macro. 🙂

Ett snabbetyg på min nya kamera, Panasonic DMC FZ18, är att jag nog kommer bli nöjd. Den känns som en systemkamera i handen, om än något lättare. De manuella inställningarna verkar vara betydligt fler än jag kommer använda den första tiden. De färdiginställda programmen är åtskillinga. Den är snabb och verkar ha bra skärpa. Ganska lätt att förstå sig på menysystemet, trots att jag är inbiten Canonanvändare, och en mycket snabb test av bildsabilisatorn är att stillastående objekt (som blommor haha) kan man fota med 18x zoom och ändå få skärpa.

Imorgon tar jag med mig kameran ut – om det inte regnar!

3 kommentarer

  1. therre

    Ju mer du zoomar in ju suddigare bakgrund borde du få. Så fungerade det iaf med min långzoomare, efter 3,nåting xzoom blev det suddigt.

  2. therre

    Suddigt bakom alltså, som man vill ha det! 😛

  3. Cia

    Ohhh vad kul med en ny ”leksak”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑