Här kommer 2013-års juldukning

juldukning1

Vi har inget rum i vår lägenhet som rymmer ett matbord för fler än sex personer (och då blir det ändå tråååångt) utan att ta till drastiska åtgärder. Så på julafton får busungen låna ut sitt rum.

Efter en grötlunch påbörjar vi därför projekt ommöblering – vissa av busungens möbler åker in i köket och in i hans rum åker köksbord och stolar. 10 pers går då in – är vi fler blir det trångt – men det går det med. I år var vi åtta personer på julafton så vi hade nästan svängrum där inne.  🙂

Jag HADE tänkt duka i limegrönt och svart. Men det blev en mer traditionell variant. Egentligen bara för att jag inte hittade limgrön pärlgirlang att göra servettringar av.

Men det gjorde ju inget.

Det blev istället linneduk, vävd löpare, svarta tallrikar, vita servetter med ädelgranskvistar och röda rosetter. Även ljusen ”pimpades” i samma stil. Och den röda älgen passade perfekt.

juldukning3

juldukning2

 

Årets julbukett gjorde jag av vita tulpaner (två buketter), lite sån där mjuk tall (som jag inte vet namnet på) och nåt rött. Hade även i glittriga vita grenar. Och som pricken över i – en batteridriven ljusslinga med silverpärlor.

juldukning5

 

Vi blev helnöjda med årets dukning.

juldukning4

I vardagsrummet – där resten av kvällen spenderades (förutom när vi drack kaffe då, förstås…)  rymmer vi fler. Där kan man ju sitta lite hur som helst. Men ett köksbord skulle vi inte få in  – inte utan att slänga ut granen!

Innan det sedan är godnatt för familjen Häggström så återfår rummen sin ordinarie skepnad. Köksbordet hamnar åter i köket och busungen får tillbaka sitt rum. Men det går smidigt – vi börjar ha vanan inne.
Och bor man inte så stort, men vill att många ska kunna komma så är det bara fixa det.

I nästa inlägg får ni nog se hur jag och de mina såg ut på julafton.

Kan hinta om att alla hade nåt med rött på sig.

 

 

4 kommentarer

 1. ::Ulle::

  Vilken fin dukning!! Ja, finns det hjärterum så fins det stjärterum, jättesmart lösning ni kommit på. 🙂

  God fortsättning!

 2. Pernilla

  Så fint!
  Buketten är verkligen urläcker. Nu började jag längta efter tulpaner.
  /P

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Fint! Å här har jag fixat vita rosor, silverkvistar m.m. till en mer vintrig/nyårsbukett, men snor nog din idé med en liten ljusslinga i den… 😀 Tack!

 4. krulli

  Åh viken vacker dukning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑