Det var sååå skönt när fredagens jobb var slut och vi åkte till Lilla Gula.

Fredagskvällen användes till mys, god lasagne gjord på högrev och två avsnitt 24.

Lördagen var lika solig och fin som vi hoppats på. Sov länge. Behövdes nog efter en jobbig vecka.

Dagen tillbringade vi sedan utomhus. Först en superhärlig promenad. Och sen en massa fix på gården.

Stuvade in alla krukor i bodan, packade in våra amerikanska blåbär i granris, klippte gräs, trimmade, vände potatislandet, satte undan vattentunna, vattenkannor och sånt, eldade, grillade hamburgare till lunch, rensade ogräs bland jordgubbarna och tog in citrus- och olivträd och fixade vinterförvaringen för dessa.

En kul sak om just träden.

Vårt stora fina citrusträd klarade inte förra vintern så bra. Vi var helt säker på att det dött. Men vi beskar det superkraftigt och lät det stå. Och faktiskt. Det började skjuta. I sommar ha vi haft det ute och det har vuxit massor. Men det ser inte ut som ett citronträd längre. Jag har påpekat det åt maken men han har inte velat lyssna! Ett träd kan ju liksom inte bli ett annat träd. Eller…

Nu när vi tagit in det visade jag honom hur stor skillnad det är på det trädet och sommarens nyinköpta citrusträd. Så jag googlade. Och: vi har numera en citrontörne. Härdigare än citron och används därmed ofta som värd för att ympa in citron på. Så! Vårt citronträd dog, som vi trodde. Men värden, citrontörnen, överlevde. Ska bli spännande att se vad som händer i vinter.

Innan middag såg vi allra sista avsnittet 24. Säsong nio. Nu finns det inga fler. Jo, en spinoff med nytt folk… Men det känns inte lika kul.

Nu är det mörkt på kvällarna. Ljus och lyktor är framplockade. Och när jag skulle fota ljusen på köksbordet kom jag åt selfieläget och då blev det så här:

Till middag blev det sen blandad grillad fisk.

Söndagen är också solig. Så vi satsar på fortsätta utefixa! Ska bara dammsuga först.