Hemmagjorda chicken nuggets

image

Mums alltså. ..

Det här var helt nytt för mig.

Kycklingfileer skuret i ganska små bitar saltades och pepprades samt skakades i en plastpåse med vetemjöl och doppades sedan i uppvipat ägg.

Därefter rullades varje bit i ströbröd gjord på färsk hackad/riven vit fralla.

Sen fick dom torka lite innan den läskiga friteringen tog vid: Rapsolja i en kastrull, vänta tills det bubblar och fräser om man sätter ned skaftet på en trägaffel och sen fritera. Ca fyra bitar per gång. Tar nånstans mellan 3-5 min per gång. Kontrollera att dom blir genomstekta. Låt rinna av på hushållspapper.

Passa så att det inte kommer olja på plattan och ha ett lock till hands OM oljan fattat eld. Släck i sånt fall INTE med vatten. Använd inte fläkten.

Vi åt jasmineris, sallad och en sås gjord på Turkisk yoghurt smaksatt med sweet chili samt stark, stark chilisås.

Bus höll på äta ihjäl sig. Men han föredrog sweet chilisåsen som den var – utan uppblandning.

2 kommentarer

  1. Maria

    Wow, det har jag TÄNKT göra många gånger, men aldrig kommit till skott 🙂 Nu blev jag lite peppad att faktiskt testa detta. Ser så himla gott ut och jag gissar att mina barn skulle älska det 🙂

  2. Camilla

    Mmm, vi gjorde ”egna” en gång då vi hade Linas matkasse, men då rullades dem i sesamfrön och stektes i stekpanna. Där skulle man även göra egen sötsur sås till. Jag tyckte mest att det var jobbigt att stå och göra allt från grunden, men gör man bara som du med enbart chickybits kanske det inte känns lika jobbigt. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑