Hjärtedags

Det drar ihop sig till Alla Hjärtans Dag. Och detta innebär att det är dags att börja göra hjärtepyssel på jobbet.

I år gör mina jobbarn dessa hjärtan. (som även  går utmärkt att pyssla hemma med sina egna telingar)

Först har dom fått måla två ark i A4 storlek med vattenfärger. (Jag försökte styra färgerna mot lite hjärtliga och plockade bort svart, brunt och mörkblått ur färghållaren.) Den här biten klarar alla – oavsett ålder.

När bilderna torkat fick dom använda mitt stooora hjärtemått för pepparkakor och ta ut två hjärtan. De äldsta klarar ju både rita och klippa själva, de yngsta får man hjälpa med vad de behöver.

Sen häftades det två hjärtana samman efter kanten, med ev. hjälp.

Men innan dom satte igen runt om fick dom fylla hjärtanen med hopknölade bollar av toapapper. Något som även en pytteliten förskoleplutt klarar.

Så återstod val av band och ihopfästning.

Korten gjorde dom av dubbelvikta röda papper. En del skrev helt själv, andra genom att kopiera det vi skrev och vissa träningsskrev med hjälp av klotter.

Hur som helst så blev det jättefina bulliga hjärtan som just nu hänger i fönstret på jobbet. Alla har inte gjort hjärtan ännu så det lär tillkomma fler innan måndag…

4 kommentarer

 1. soffie

  va fina hjärtan och vilket bra tips!Vi ska göra hjärtan på fredag så de där ska jag ta med som förslag,
  kram :mrgreen:

 2. Hanna

  De var jättefina! Undrar om våra barn klarar att klippa efter en mall… Det lät som den svåraste biten. Häftapparaten kastar de sig säkert över med glädje. =)

  Idag har jag äntligen fått upp ditt fina Alfabet på väggen i en snirklig lång rad. ”Wow, va fint!” sa ett barn och en stor del av dem slukades fast framför bilderna. Jag tror det var ett väldigt gott betyg till dig. =)

 3. Camilla

  Fint hjärtpyssel. 🙂

 4. trollmor

  Så läckra hjärtan. Jag brukar säga att man kan ha lite hjärtedagar då och då ,det behöver man.
  Kramis ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑