Hjärtliga pistagebakelser av pepparkaka

pistagepeppar1

Testade ett recept ur Mersmak tidningen – den som kommer från Coop.

Det här receptet ger ca 15 dubbla ”bakelser”… (jag gjorde dubbel sats)

 

Du behöver:

30 pepparkakor (jag tog färdiga, köpta)
50 gram osaltade skalade pistagenötter
100 gram smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
skal från 1 citron
lite grön kramellfärg
ca 150 g mörk choklad 70%

Gör så här:

Mixa nötterna till ett mjöl
Vispa smör och florsocker fluffigt
Tillsätt nötmjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg.
Blanda till en slät smet
Bred en klick kräm på hälften av pepparkakorna och täck med andra halvan.
Smält choklad i micro
Doppa hjärtanen i chokladen
låt stelna.

Jössees så smarrigt det här blev. Perfekt till en glögg, eller till kaffet.

pistagepeppar2

pistagepeppar3

pistagepeppar4

pistagepeppar5

pistagepeppar6

Och jag tror det skulle blivit precis lika bra med saltade pistagenötter – kanske till och med ännu bättre…

5 kommentarer

  1. Maria Eliasson

    Ååå, det ska jag oxå testa. Det bästa av allt 🙂 Fullkomligt ÄLSKAR pepparkakor, pistage och choklad ♥

  2. Junitjej

    Vad det ser gott ut!

  3. Amandas jul

    Åh, lät intressant 🙂

  4. Åsa

    Åh… det där skall jag testa!!

  5. Pernilla

    Måste provas! Älskar pistage i alla former.
    /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑