Hoppsan

I torsdagskväll – när jag duktigt duktigt stod och rengjorde mina tänder med tandtråd – lät det plötsligt som om ett gruskorn ramlade i marken. Det var dessvärre inget gruskorn – utan en bit av min ena framtand.

– Det är det man har MELLAN man ska peta bort – inte tänderna, tyckte maken

Nu är halva tanden  ”oäkta” sedan tidigare efter en tandolycka i barndomen. På bilden syns knappt att nåt saknas, men baktill var det borta desto mer – bara som en urgröpning. Och så kan man ju inte ha det.

Fredagmorgon ringde jag tandläkaren. Och fick tid samma fm.

Jag lämnade jobbet 9:05 .
Cyklade hem och borstade tänderna och lämnade hemmet 9:10
9:15 var jag hos tandkläkaren och fick komma in bums
9:30 var tanden fixad och klar och jag hade betalat.
9;35 var jag tillbaka på jobbet

Snabbt fixat. Och dyrt. Kvarten hos tandläkaren kostade mig 1190 spänn. Inte kul. Nej!

6 kommentarer

 1. Åsa

  Aj då… men tur du fick fixat det fort! Men visst är det en sut utgift… 🙁

 2. Linda aka Javamorsan

  Min värsta mardröm 🙁 Är livrädd för tandläkaren!

 3. Camilla

  Bra att få det fixat så lätt! 🙂
  Det har hänt mig ett par gånger också, att jag kört fast med tandtråden och dragit loss någon lagning – men då är den nog på gång att lossna ändå och hade lika gärna kunnat fastna i en kola eller ett tuggummi.

 4. trollmor

  Verkar dumt med tandtråd. Vet du jag är så lat med detta och jag brukar säga att tandtråd är bara ett påfund för tandtrådstillverkaren . Säkert bra men jag bokar in en extra omgång hos tandhyg. för rengöring . Sista tjugofemåren har jag bara haft ett hål ,likaså min man . Så jag tror det är överdrivet med tandtråd. Tur du fick fixa det snabbt. Tack för din kommentar. Kramis

  Fast.. nja.. jag håller nog inte med. jag har ganska bra med rum mellan mina tänder – inte så dom är glesa men det fastnar lätt matrester där. Sånt som INTE går bort med tandborsten. Jag får lös ”massor” med tandtråden och eftersom jag vet att det ligger gammal mat kvar i mellanrummen är det inte så fräscht att hoppa över. (usch det här lät ju äckligt ju…) Och min tandläkare har i många många år sett början till hål just MELLAN flera tänder, men hon säger att det är just pga flitigt tandtrådsanvändande samt munskölj jag klarat mig utan att det blivit hål – hittills… så jag lär nog fortsätta tandtråda fram halva middagar innan läggdags….

 5. Hanna

  Usch då! Jag har också en lagning sen barndomen precis där och ibland verkar den vara på väg att lossna. Det har jag inte lust att betala för just nu. Och knappast se heller.

 6. ☆ Cia

  Chip chip… SÅ länge inte hela faller ut går det väkl bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑