Hur gick det nu då?


(bild från www.coolstuff.se)

 • Och höll mina nerver i och med jag var så sjukligt rädd för vattenskadad parkett? (Läs här om när jag kopplade in hela alltet i fredags eftermiddag)

Aningen nervös gick jag för att kontrollera:

 • Först om det var blött på golvet runt och under granen. När det inte var det checkade jag julgransfoten. Den var TOM. Så först blev jag lite sur: Den fungerade alltså inte. SKIT OCKSÅ.
 • Men sen stack jag ned handen i julgransfoten och konstaterade att den blev fuktig. Inte blöt, men fuktig. Den innebar alltså att foten inte varit tom speciellt länge… Skönt. Då kanske den klarat helgen.

Men varför var foten tom???

 • Då först kollade jag ”paketbeåhllaren”. Och gissa vad – den var också nästan TOM. Granen hade ju sörplat i sig allt jag ställt i ordning åt den. Plus att den hade absolut knökfull fot när vi åkte.

Alltså kan jag konstatera:
Granbevattningsanordningen fungerade utmärkt. Den var aningen krånglig att få att funka första gången. Antar att det går lättare nästa gång när jag vet hur den ska kopplas för att suget ska fungera. En produkt som inte är nödvändig alls – om man inte tänker åka och lämna sin gran längre stunder. Men vid såna tillfällen är den ju helt perfekt. Även om jag fick nojjas enormt över ev. vattenläckage.

Jag valde i alla fall att koppla bort den nu när vi var på hemmaplan igen. Jag vattnar hellre ”normalt” när vi inte är borta. Men åker vi iväg nästa helg så kommer jag garanterat koppla in den igen. Fast jag tror nog att jag inte kommer lita på den helt 100 då heller. Så handdukarna runt julgransfoten åker nog fram dom med… Hur fult det än är. Är vi inte hemma så slipper vi ju se eländet, men kan förhoppningsvis njuta av en grön och grann gran som haft vatten hela tiden. UTAN vattenskador på parketten.

Julgransbevattningen  som egentligen INTE behöver såna här säkerhetsanordningar
för att undvika vattenskador kommer från www.coolstuff.se

3 kommentarer

 1. Åsa

  Det låter ju som en bra grej, fast Er gran skulle behövt ett större ”paket”

  Kram på dej och hoppas ni har en fin lucia!

  jag hade inte fyllt den – den rymmer fem eller var det åtta liter. Men jag tordes inte fylla den helt – min rädsla för vattenskada, du förstår….

 2. Camilla

  Den såg ju faktiskt rätt snygg ut då den låg där som ett paket under granen. 🙂
  Bra att den funkade… men jag skulle nog också bli lite nojig för vattenskador.

 3. kraaam

  Coolstuff är en riktigt bra sida med bra grejer – den där såg ju himla smidig ut men verkar komma med ett paket spända nerver också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑