I år blev det bara det viktigaste i julgodisväg

negerbollar

Kylen har även denna december fyllts på med julgodis. Först ut – och färdiga till första advent var Negerbollarna. Ett måste i detta hushåll inför jul (och som SKA vara klara till första advent). Förvaras i frysen och tas fram till kaffet eller om man är lite sugen…

Sedan – som  nummer två kom Pistageknäcken.

knäck

Vanlig knäck-smet men med ett par matskedar skal från lime och citron precis innan den ska i formarna. I formarna som är ”grundade” med grovhackade pistagenötter. Och så strör man lite flingsalt på toppen. Supergoda.

Sen kom Svärmors Kola. Första gången vi gjorde den helt själva 🙁 Och vi lyckades….  Mmmm… dom smälter i munnen (och dom har jag inte någon bild på). Den är mer som en Fudge än en kola. Men det heter kola så…

Sen får det räcka, helt enkelt.

För det lär väl dyka upp en och annan Aladdinask, några skumtomtar och annat smaskens. Vi lär nog inte få för lite av socker, skulle jag tro.

 

 

5 kommentarer

 1. Maria Eliasson

  Men ååå, pistageknäcken låter ju ljuvlig !! Måste testas 😀

 2. Pernilla

  Åh så gott det låter med pistage-knäck. Måste fixas nästa vecka. Chokladbollar hoppar jag nog över.
  /P

 3. Therese

  Här blir det nog bara polkabräck och sedan köpe-godsaker. Funkar det med ;-D KRAM

 4. Netti Starby

  Det ser ju hur smarrigt ut som helst 😀 Kram

 5. Pia

  Gud va mumsigt! Här blir det vår egen adventschoklad som redan är slut då mellansonen snodde med sig det mesta till Göteborg 😉 Så det får göras ny i slutet på veckan, de där godingarna med pärlsocker på 😉 ja de ska också göras, men de ryker oftast iväg alldeles för snabbt.
  Kramen
  Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑