Iskonst i massor

iskonst_kuber

Här kommer nu en bildbomb med massor av iskonst som barnen på mitt jobb har gjort.

Vi har idag haft barnens egna ”SM i längdskidor” och samtidigt visat utställningen med allt barnen skapat av is och snö. Det hela blev mycket lyckat. Vi hade jättefint väder (om än ingen sol idag – fotona är tagna igår då solen strålade) och barnen var glada, förväntansfulla och fyllda av energi. Och föräldrarna stolta och stöttande.

Ovan ser ni en närbild på iskuber gjorda i mjölkpaket. Färgen kommer från silkespapper som barnen rivit i olika storlekar och lagt i. Det blir jättefint och släpper heller ingen färg när det sedan smälter.

iskonst_kuber2

iskonst_girlanggrön

Här har vi gjort girlanger av is… dom här gröna är frysta i en tom låda det varit dumplings i. Dom nedan, dom röda, är från en chokladkartong.

iskonst_girlangröd

Här har vi färgat med karamellfärg (vilket släpper rejält när det smälter… men det visste vi)

 

iskonst_hängen

Barnen gjorde även hängen av engångsmuggar. Vi tejpade ett snöre i botten och fyllde med vatten färgat med vattenfärg. Och så lite glitter.

Här syns även den jättstora båten som barnen målat med vanlig flaskfärg. Vi har helt enkelt fryst vatten i en sån där plastpool. Jäklar vad vi fick fylla många hinkar innan den var full.

iskonst_båten

Så gott som samtliga barn från min avdelning har målat antingen på den här båten eller på den här hästskon (gjord på samma sätt)

iskonst_hästsko

Barnen fick ta på sig full galonutrustning för att skydda sina fina overaller.

Efter en dag i solen ser båten numera ut så här:

iskonst_båten2

Hästskon har dock inte runnit lika mycket eftersom den står skuggigare till.

 

iskonst_randig

Här har vi och barnen provat göra randig is… Fryst isen i omgångar. Dock kom det en period med varmgrader så nästan all is i hinkarna smälte.. .. och sen frös det på igen. Men trots detta så blev det tendens till ränder i alla fall. Karamellfärg är det som är använt här.

 

iskonst_tavlor

Snöklimpen har barnen skulpterat med hjälp av bordsknivar och spadar. Tre såna stora har dom gjort. Vi packade snö i gigantiska kartonger och lät dom stå en vecka. Sen tog vi bort kartongen och släppte lös barnen på kubern, cylinder och ovalen som formats i kartongerna.

I fördjupningarna dom åstadkommit har vi sedan placerat barnens istavlor.

iskonst_tavla1

Det är teckningar gjorda på lite stadigare, lite vaxat papper, målade med oljepastell som inte flyter ut av vatten. Och sen fryst in i olika sorters burkar, bakformar och liknande.

iskonst_tavla3

iskonst_tavla2

Och slutligen då en bild över  en del av utsällningsområdet. Den tredje snöskulpturen (den med tavlor på) syns inte här. Fick tydligen inte heller med på bild att framför utställningen finns ett ”staket” gjort av ofärgade iskuber.

iskonst_området

Vi har hållit på med isjobben länge. Sen i slutet på januari. Men det var det uppenbarligen värt.

För vem håller inte med om att det här blev en utsmyckning av gården?

(Nu i eftermiddag har det regnat så i morgon finns det nog inte så mycket kvar av dom små konstverken.. men that’s life. Vädret rår vi inte på)

 

8 kommentarer

 1. matts

  Vilken grej , vad fint , Lite värre än is hotellet , här är det barn som bygger och det är ett strå vassare. synd på vädret

 2. Åsa

  Men vilka häftiga konstverk!! riktigt fint!

 3. Hanna

  Jättehäftiga saker! Smart att göra kuber i mjölkpaketen! Jag längtar efter att våra barn blir lite större och mer fascinerade av is. Vi har försökt jobba med is med våra ettåringar nu, men de visade knappt något intresse alls. Tyckte att det var kallt och läskigt främst.

  Min favoritsak vi gjort av is på förskolan var en pojke som hade tagit in en hink med is som inte var genomfrusen. Det gick hål i den och vattnet rann ut, så att det blev som en islykta. Islyktan fyllde vi sedan med rött vatten och ställde ut igen så att det frös, så det blev som ett rött klot i en hinkformat isklump som han fick visa upp på samlingen. =)

 4. Pernilla

  Wow, så läckert. Hoppas lite finns kvar efter regnet.
  /P

 5. Cia

  Shit Olivia skulle gå på ditt dagis…
  Lite långt pendlingsavstånd. Men hon får ju komma till Farbror Mikas dagis då och då.

 6. Therese - Sockenvägens Söta

  Wow, så effektfullt och fint med färgad is! Snyggt! Och bra jobbat med träningen i går!!! Önskar dig en fin fredag och trevlgi helg <3

 7. EvaP

  Wow, vad häftigt och kreativt! Bra jobbat!

 8. Camilla

  Men så snyggt! Något i mitten där såg nästan ut att vara VM-inspirerat med gul/blå kurbits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑