Iskonst

Kolla vilken härlig iskonst  barnen på mitt jobb skapat. Vi jobbar med teknik och naturvetenskap just nu (förutom allt annat) och jag har därför låtit dom ”skapa” med vatten.

Först lät jag dom måla en bild med oljepastell på kartong. Denna har dom sedan lagt i en passande burk/form/hink med bilden nedåt. Sen fick dom hälla på lite vatten – bara så den hade nåt att frysa fast i. När bilden fryst fick dom gå lös med glitter/paljetter/torkad frukt/kottar och andra roliga dekorationer och sen hälla på vatten, denna gång upp till kanten. (Dom dekorationerna hamnar ju visserligen på baksidan -men det var mest en del i processen : att se att det första vattnet blivit till is,  prata om vad som händer med det frusna vattnet om vi behåller det inomhus och att se vad som hände med  tex kottarna när dom sätts  i vatten som ställs ut i kylan osv…)

Igår – på Lucia – fick dom tippa upp sin alster och se hur dom blev. Alla tavlor ställde vi sedan vid entrén, framför våran is-pilatesboll. Den hade ändå gått sönder så vi fyllde den med vatten och lät även den frysa.

När det började skymma, lagom inför barnens Luciaframträdande, tände vi levande ljus runt deras iskonst. Och titta så fint det blev:

5 kommentarer

 1. Åsa

  Vilket konstverk det blev!

 2. Carina

  Tjusigt!
  Bäst är att se barnens stolthet när de ser det färdiga resultatet 🙂

 3. Hanna

  Jättefint! Och roligt. Jag är också inne på att frysa is i någon form så det här var bra inspiration. Får se om det blir något liknande eller om jag gör omvänt – en isklump med saker i som barnen ska försöka få loss.

 4. Camilla

  Vad gulligt! 🙂 Är det månne Jukkasjärvi ishotell som gjorts i mindre skala? 🙂

 5. Helen

  Jättefina !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑