islöv

 

I slutet av förra veckan glaserades hela världen.. ett regn och sen minusgrader och vips var allt – precis ALLT – inbäddad i halkig is. Bilar, broar, gräsmattor, vägar, billås, bilrutor – ALLT! (till och med bultarna på bilen – vi skulle byta till vinterdäck på svärmors bil och det var svårt att få domkraften att fästa runt bultarna)

Ovan nåt som busungen hittade massor av. Han plockade löv som var helt inglasade, pillade bort lövet och stod sedan med ett isigt avtryck av detsamma i handen.

– Mamma, jag har nåt fint du måste se, tyckte han.

Och jag fram med kameran (eller.. mobilen blev det i det här fallet). Collaget ovan är egentligen en A3:a men kommer få plats på en A4:a i nästa fotobok)

I morse var det sen plötsligt 8 grader varmt. Har väl varit upp emot tio plus idag. Ingen is kvar. Tur jag fotade dom isbilder jag  gjorde förra veckan (det kommer nog fler isiga foton på bloggen framöver)

Nu dags för en kvällsprommis. Bara jag och maken. Bus har vi lämnat i Lilla Gula Huset över Höstlovet. (och själva ansluter vi oss där på onsdagkväll)