Ja det är VÅREN

viking

Våren är här. På riktigt ALLTSÅ!!

Förr om åren var det normalt att våren anlände till våra breddgrader i mitten/slutet av april. Men inte i år

Så här skriver svt :

Den meteorologiska våren har alltså kommit och den sträcker sig längs kusten från Piteå till Haparanda men också in mot landet till Boden. Som en jämförelse kan sägas att förra året kom våren till Norrbotten den 5:e mars och att snittdatum för vårens ankomst till länet är 20:e april.

Det räknas som vår när dygnsmedeltemperaturen ligger över noll grader sju dygn i rad.

Ok för mig. Har inget som helst emot det.. bara det inte ska jävlas fram och tillbaka. Är skidföret skit redan nu – låt det vara det och bli barmark snabbt. Eller så är det vårvinter som det brukar – så man kan åka skidor till påsk. Inget mitt-emellan med slask ett par veckor – kallt och snö några veckor på det  – och så ännu mera slask.

Ungen undrade om det här nu innebär att sommaren blir skit…

Bra fråga. Men eftersom våren ifjol inföll den 5e mars (alltså bara en vecka senare än i år – då det är ett datum i slutet av februari som ”gäller”  – så vete fn. Sommaren ifjol kan vi ju knappast klaga på. )

Jag ”firade” i alla fall att den meteorologiska våren kommit med att ta på mig gummistövlar. Vilket är ett MÅSTE i föret som råder just nu.

Och så köpte jag nya tullisar – eftersom pärlhyacinterna blommat ut.

tullisar4

Och håll med om att jag har snygga stövlar!!!!

2 kommentarer

  1. Therese

    Japp GRYMT snygga är din stövlar 😀

  2. Therese

    Men så härligt att du med fick dig lite sportlov! Jag ska också unna mig en timme extra ledigt i morgon och åka skidor tänkte jag, iaf om det blir fitn väder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑