Jag fångade dagen 2010

Här kommer ett axplock från året som gott. Jag har valt att välja ut saker som sticker ut lite från varje månad. Sånt som brutit vardagen. Sånt som var värt att uppmärksamma. Sånt som var värt att fira. Och trots att man kan tycka att vissa av årets månader är rätt ”tråkiga” så visade det sig att det fanns massor med tillfällen som gett oss lite extra skoj, extra glädje och som gett oss ork att gå vidare under de dagar som ”bara” är vardag.

Här är alltså några av glädjeämnena från 2010:

I januari fick jag äntligen träffa min Bloggkompis Cia – på riktigt. Jag och en kollega var ned på Mattematikbiennalen och då passad vi på att träffas en kväll. Vi hann med att käka middag ute och sen satt jag hemma hos henne och M till klockan var på tok för mycket för att jag skulle orka gå på föreläsningar hela dagen efter. Men det var det värt. Fast bilden är från hemma. Jag har inga bra bilder från den Stockholmsturen eftersom det mest var jobb det var frågan om.

En av februaris höjdpunkter är ju Alla Hjärtans dag. Så även 2010. Jag firade maken med egenmålad tavla och själv fick jag också fina presenter. Även från mina kollegor på jobbet. Så roligt….

I mars fyller jag år – vilket ju alltid är en höjdpunkt. Dessutom uppmärksammade vi Earth Hour och hade supermysigt i mörkret i Lilla Gula Huset.

Och så började vi tjyvpåska lite – på jobbet ialla fall…

I April fick vi färdigt vår nya altan vid Lilla Gula Huset. Något vi gladde oss otroligt mycket över. En altan som skulle komma att utnyttjas väldigt flitigt resten av året. Och naturligtvis firade vi ju Valborgs.

Maj-månad bjöd på en tripp till Gävle för att hälsa på makens kusin och sambo. En MYCKET trevlig sväng som innhöll kanonfint väder, djurpark, tivoli, god mat och dessutom en snabbträff med Bloggisen Camilla. Hur skoj som helst. Synd vi hann träffas så kort.

Juni innebär ju såklart Midsommarfirande. Så även  iår. God mat, fint väder och självklart en egen midsommarstång. Fast vi glömde dansa runt den. Dessutom fick vi överraskningsfrämmande. Sånt är skoj.

Juli var lika med semester. Mest på hemmaplan men även en weekend i Piteå. Överhuvudtaget en lyckad sommar – trots att maken jobbade hela tiden , förutom en ynka vecka. Men eftersom han jobbade på samma lilla ort som vi har Lilla Gula Huset så blev det ändå semester: massor av grillning, massor av bad och en hel del sol. Dessutom fick jag klart renoveringen av alla källarfönster samt av grunden på Lilla Gula. Najjs…

I Augusti började jag jobba efter semestern – men jag hann bara jobba i två veckor så slutade jag. Jag blev nämligen skolflicka, igen. Läste 10 veckor på heltid, förskolelyftet. Hur roligt som helst. Så hösten blev verkligen annorlunda än vad den brukar vara. Och i Augusti fyllde busungen sju år. Vilket firades på Relaxen på Sportcity och sedan med sushi till middag, helt enligt hans önskemål.

September är makens månad. Då fyller han år. I år firade vi både hemma – på den rätta dagen – och i Gula Huset – efterkommande helg. Jag gillar att fira saker, men det har ni nog fattat.

I oktober är det något som jag älskar – Halloween. Det ska firas, även om vi bara är själva. 2010 klädde jag ut mig till vampyr och busungen skulle vara skelettsoldat. Hela Lilla Gula Huset var skräckpyntat och vi åt läskig mat och hade hur skoj som helt…

November är ju en ganska lång och tråkig månad – om man inte som jag börjar förebereda julen. Vilket också skedde detta år. Alltså så finns det mycket kul att pyssla med. Till exempel fixa en julkalender åt bus. Och fota årets julkort…Sånt är ju bara så roligt.

Och så December då:

December är en enda lång mysmånad för mig. Full av pynt, pyssel, planering, förväntningar, tända ljus, glögg, pepparkakor, hemligheter… Jag älskar julen och allt runt om kring.

Den här bilden avskyr bus. Han är så arg över att jag pussar någon annan än pappa (om han bara visste). Han säger att han får skämmas och att jag bara måste ta bort den från bloggen. Tokunge…

Men nu är december slut. Det återstår bara att fira ut det gamla året och fira in det nya.

Jag hoppas 2011 kommer erbjuda många tillfällen som vi kan ta tillvara på – att fånga dagen – och som bryter vardagen på ett sånt där roligt sätt som jag alltid försöker få till det.

3 kommentarer

 1. Ann Catrine

  Vilket år ni haft!
  Roligt att se tillbaka…

  *•.¸¸❤ En nyårskram från mig till dig!❤¸¸.•*

 2. F

  gott nytt år!

  Trevligt år du haft.

 3. Camilla

  Vilket härligt år ni haft! Det var jättekul att ses i maj. Hoppas att det kan bli fler gånger och som sagt lite längre tid nästa gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑